Nem érkezik sportigazgató

A Sky Sports News HQ információi szerint a Manchester United nem tervezi sportigazgató kinevezését Ed Woodward ügyvezetõ igazgató és Jose Mourinho menedzser mellé.


Az elmúlt napokban kitudódott, hogy a Sevilla magasra értékelt sportigazgatója, Monchi - rendes nevén Ramon Rodriguez Verdejo - elhatározta, távozik a nyáron a spanyol klubtól. A lehetséges állomáshelyek között az Old Traffordot is többször szóbahozták.

Monchi mellett az Atletico Madrid olasz sportigazgatóját, Andrea Bertát is szóba hozták a Vörös Ördögökkel, aki számos alkalommal dolgozott együtt átigazolásokon Mourinho ügynökével, Jorge Mendes-szel.

A Sky értesülései szerint azonban a Manchester Unitednél egyáltalán nincs napirenden kinevezés a posztra, Woodward és Mourinho készek együtt levezényelni a nyári átigazolásokat - Jorge Mendes jelentõs támogatásával.
 



Woodwardot a United közelmúltbeli átigazolási piacon való aktivitása miatt gyakran érték kritikák, emiatt kaptak szárnyra azok a hírek, miszerint egy sportigazgató alkalmazása a klub irányításában tapasztalatot hozna és hatékonyabbá tenné a Unitedet a piacon.

A Sky Sports News HQ értesülései szerint a múlt hónapban Manchesterben hezitáltak, leigazolják-e Renato Sances-t a Benficából, de a hírek szerint ezt a transzfert Louis van Gaal vétózta meg.

Az elmúlt két évben pár nagy névrõl is lemaradtak Woodwardék, többek között Cesc Fabregas, Pedro és Toni Kroos neve szerepel ezen a listán, ami miatt az ügyvezetõ igazgató irányába nagyon sok kritikát fogalmaztak meg.

 



2013-ban egy nagyon különös eset történt, amikor egy bizonyos csoport a United küldöttségének nevezve magát próbálta elcsábítani Ander Herrerát az Atletico Bilbaótól, sikertelenül. Akkor még nem, de egy évvel késõbb végül csatlakozott a középpályás a Vörös Ördögökhöz.

A helyzetet nem javította, amikor a Monacótól érkezett a fiatal Anthony Martial. Sokak felvont szemöldökkel fogadták a transzfert. Értesülések szerint Martial sokkal kevesebb összegért is csatlakozhatott volna a klubhoz, amivel azon a nyáron korábban már próbálkoztak leigazolni õt.

A jelentések szerint Martial végsõ ára 61.5 millió fontig is felmehet majd, ha az összes záradék teljesül a szerzõdésében, míg a Tottenham egy ettõl szerényebb ajánlattal próbálkozott hetekkel azelõtt, hogy nyélbe ütötték az üzletet.

 


Mourinho számára sem sikerült megfelelõen a tavaly nyári átigazolási idõszak a Chelsea-ben. Akkor három ajánlatot is tettek Jon Stones-ért, amelyeket az Everton egytõl-egyig elutasított és úgy adták el a balhátvéd Filipe Luist, hogy nem gondoskodtak a megfelelõ pótlásáról, így az Augsburg tudta tartani feltételét, miszerint 20 millió font alatt nem válnak meg Baba Rahmantól.

Mindazonáltal Sevillában arra számítanak, hogy Monchi kitölti szerzõdését a Ramon Sanchez Pizjuan Stadionban. Jelenlegi szerzõdése 2020-ig szól, azonban az Everton még lehetséges állomáshelyként szolgálhat számára, ha a tárgyalások jól mennek majd jelenlegi kenyéradójával.

Monchit az elmúlt évtized egyik legjobb sportigazgatójaként emlegetik, az ott töltött ideje alatt 150 millió font fölötti profitra tett szert a klub általa, és eközben trófeákat is képesek voltak nyerni. Többek között õ fedezte fel Dani Alvest is, akit 500 ezer euró ellenében szerzett meg és 35 millió euróért értékesítettek a Barcelonának 5 évvel késõbb, de Ivan Rakitic is mindössze 2,1 millió euróért érkezett a Schalkétól 2011-ben, majd szintén magas profitot generált a Sevillának, amikor õ is csatlakozott a katalán együtteshez.

 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!