Wolverhampton 2-1 Manchester United

Eddig tartott a veretlenség, a Wolves megérdemelten nyert a United ellen.


Elvesztette veretlenségét a Manchester United, miután lélektelen játékot mutatva kikapott a bajnokság utolsó helyén álló, Mick McCarthy által vezetett Wolverhamptontól.

 

Csapatok:

 

Wolverhampton Wanderers: Hennessey, Zubar, Stearman, Berra, Elokobi, Henry, Milijas, Hammill, O'Hara, Jarvis, Doyle.

Csere: Hahnemann, Edwards, Ebanks-Blake, Craddock, Fletcher, Ward, Foley

Manchester United: Van der Sar, Rafael Da Silva, Evans, Vidic, Evra, Nani, Fletcher, Carrick, Giggs, Berbatov, Rooney.
Csere: Kuszczak, Owen, Anderson, Hernandez, Scholes, O'Shea, Smalling

Eredetileg Rio Ferdinand volt a kezdõbe nevezve, de a bemelegítés során megsérült, így helyére Jonny Evans került.

 

Az utóbbi idõben szinte már szokásossá vált a gyors United gól, ez most sem volt másképp. A harmadik percben Nani kavargatott a hazai tizenhatos jobb felében, majd visszatette bal lábára a labdát és 10 méterrõl a rövidbe lõtt, ezzel vezetett a United.

 


Nem sokáig, mert a 10. percben egy gyors Wolves szögletet követõen Elokobi fejelt 7 méterrõl védhetetlenül a bal alsó sarokba. A Vörös Ördögök védelme ennél a szögletnél úgy helyezkedett, mintha életük elsõ mérkõzése lenne ez, azt sem tudták, merre vannak.

Az egyenlítés jót tett a hazaiaknak, tartották a labdát és beívelésekkel próbáltak veszélyeztetni.

Sir Alex Ferguson csapata pedig csak asszisztált egész találkozón, akarástól mentesen álltak fel, talán alábecsülve ellenfelüket. Ennek meg is lett az eredménye a 40. percben, miután egy buta Vidic szabálytalanság után a megítélt szabadrúgást jobbról a kapu elé ívelték a hazaiak, Doyle megelõzte a United csapatkapitányát és a hálóba jutatta a labdát.

Az elsõ félidõre jellemzõ volt, hogy a hazaiak többet bírtokolták a labdát és sokkal kevesebbet szabálytalankodtak ellenfelüknél.

Fordulás után Ferguson a Carrick-Scholes cserétõl várt megváltást, ami nem akart jönni. Továbbra sem jelentett veszélyt a vendég gárda. Néha Nani elé került a labda, amit a portugál a gólja után már természetesnek érzett, hogy bárhonnan ellõhesse, máskor pedig szintén a portugál volt, aki jobbról beadásokat ívelt a kapu elé - olykor mögé - úgy, hogy azt legtöbbször a kapus könnyen lehúzta.

A második félidõben egy Scholes próbálkozásra lehetne azt mondani, hogy veszélyt jelentett, de az a lövés a jobb kapufa mellett suhant el.

Összességében elmondható, a Wolverhampton megérdemelten gyõzött, mert õk akartak gyõzni. A United lenézte ellenfelét, melynek meg is lett a büntetése.

 

 

Wolverhampton Wanderers 2-1 Manchester United

Molineux, 28811 nézõ

Vezette: M. Oliver

 

 

Wolverhampton Wanderers: Hennessey, Zubar, Stearman, Berra, Elokobi, Henry, Milijas(Ebanks-Blake 88.), Hammill(Ward 64.), O'Hara(Foley 59.), Jarvis, Doyle.

Nem használt cserék: Hahnemann, Edwards, Craddock, Fletcher, 

Manchester United: Van der Sar, Rafael Da Silva, Evans(Smalling 65.), Vidic, Evra, Nani, Fletcher, Carrick(Scholes 46.), Giggs, Berbatov(Hernandez 65.), Rooney.
Nem használt cserék: Kuszczak, Owen, Anderson, O'Shea
 

 

Gólszerzõ: Elokobi 10., Doyle 40., illetve Nani 3.

 

Sárga lap: Henry, O'Hara illetve Scholes, Rooney

 


manutdfanatics

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!