Bailly elsõ interjúja

Eric Bailly exkluzív interjút adott az MUTV-nek, ahol örömét fejezte ki, miután szerda délután sikeresen átigazolt a Manchester Unitedbe a Villarreal gárdjájától.


Már csak a munkavállalási engedélyre van szükség, hogy az elefántcsontparti válogatott az ötödik afrikai játékosa legyen a Manchester Unitednek. Az elsõ igazolás José Mourinho irányítása alatt elsõ mérkõzését a német Borussia Dortmund ellen játszhatja majd július 22-én Sanghaiban az Aon által reprezentált 2016-os felkészülési túra keretein belül.

Bailly az MUTV munkatársainak adott interjút átigazolásával és jövõjével kapcsolatban az Old Traffordon.

Üdvözlünk a Manchester Unitednél, Eric. Milyen érzés ezt hallani?

Elõször is köszönöm az üdvözletet. Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, a világ legnagyobb klubjánál. Ez egy valóra vált álom számomra. Nagyon örülök, hogy Manchesterben lehetek.

Most már a mellkasodon tudhatod a klub címerét, különleges érzés ez számodra?

Ez egy örömteli pillanat. Mindig arról álmodoztam, hogy Angliában fogok futballozni. Amikor a Manchester United szóba került, nem kellett kétszer meggondolnom. Ez egy valóra vált álom. Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek Manchesterben. Mint említetted, egy ideig eltartott, hogy befejezõdjön a procedúra a szerzõdés körül, de most végre lezárult. Nagyon boldog vagyok.

Mi a véleményed az angol futballkultúráról és hogyan fogsz majd alkalmazkodni hozzá?

Mint bizonyára tudod, különbözik a spanyol stílustól, sokkal fizikálisabb és talán sokkal közvetlenebb is. Ez egy olyan fajtája a focinak, amit mindig is kedveltem. Mindig úgy vélekedtem, hogy illene az én játékomhoz. Remélem, hogy hozzá tudok majd szokni és élvezni is fogom az elkövetkezõ hónapokban, években és szezonokban.

Minden bizonnyal õrületes lehetett számodra idáig az út, tekintve, hogy karriered gyorsan megindult.

A dolgok nagyon gyorsan történtek a karrieremben, azonban ez a fejlõdés a rengeteg befektetett energiának köszönhetõ, amit mind egyénileg és mind csapatként értünk el. Gyorsan haladtak elõre a dolgok és a fejlõdésem, de még mindig fiatalnak érzem magam. Még tovább kell fejlesztenem magam és remélem, hogy a fejlõdést most ebben a nagy klubban folytathatom. Bízom benne, hogy a kemény munka segíti majd elõrehaladásom és hogy ez trófeák elnyerésével is párosulni fog majd.

 


Bizonyára szeretnél gyorsan beilleszkedni a csapatba majd.

Úgy gondolom nagyon fontos a gyors beilleszkedés. Remélem, hogy az edzõi stáb és a játékosok segítségével ez hamar meg fog történni. Fontos, hogy a szezonkezdetre meglegyen a dinamika és felvegyem az itteni futball tempóját, amint a szezon elstartol. És mint mondtam, remélhetõleg ezt minél hamarabb véghez tudom majd vinni a játékosok és a stáb segítségével.

Te vagy José Mourinho elsõ igazolása - ez mindenképpen izgalmasan hangzik.

Ez tényleg nagyon különleges. Az elsõ és legfontosabb dolog fiatal játékosként, ami egy önbizalomlöketet ad, hogy egy angol futballban magas tapasztalattal rendelkezõ edzõ bízik a képessigeimben azáltal, hogy engem igazolt le elsõnek. Újra meg kell említenem, hogy a legfontosabb a beilleszkedés, remélem, hogy mint játékos a fejlõdésem és elõrehaladásom olyan gyors lesz, hogy fel tudjam venni az angol liga sebességét.

Szeretnél üzenni valamit a Manchester United szurkolóinak?

Köszönetemet szeretném kinyilvánítani számukra a nagyszerû üdvözlésük miatt. Pozitív reakciókat láttam a közösségi médiában és az emberek elégedettnek tûnnek, hogy itt látnak engem. Fiatal játékosként egy ekkora klubhoz igazolni nagyszerû, ez olyasvalami, ami segíteni fog az utamon. Viszonzásul remélem, hogy mosolyt csalhatok majd a Manchester United szurkolóinak arcára játékommal és a klubbal elérni kívánt célkitûzések teljesítésével.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!