Rashford kis híján kölcsönbe ment

Marcus Rashford jelenleg a 2016-os Európa-bajnokságra készül, azonban ez a szezon teljesen máshogy is alakulhatott volna számára, ha a Crewe Alexandrának sikerül kölcsönvennie szezon közben az ifjút.


A 18 éves játékos szinte teljesen ismeretlen volt, mielõtt megkapta a lehetõséget az Európa-ligában februrában, de kétszer betalált a Midtjylland ellen, majd a következõ bajnokin a Premier League-ben az Arsenal ellen is ugyanennyi találat állt a neve mellett a lefújást követõen.

Rashford könnyen lehet csak a harmadosztályban játszott volna idén, ha a Crewe Alexandrának sikerült volna kölcsön vennie.

A Crewe edzõje, James Collins elmondta, a 'Vasutasok' szerették volna kölcsönvenni Marcust mindössze egy héttel azelõtt, hogy berobbant volna a köztudatba, azonban az ajánlatot elutasították Manchesterben, mondván szükség van rá az U21-es csapatban.

"Beszéltem Warren Joyce-szal (a United U21-es csapatának edzõje) a szezon korábbi részében a játékos kölcsönvételérõl" - mondta Collins.

 


"Warren azt válaszolta, hogy nem vehetjük kölcsön, mert szükségük van rá az U21-es csapatban. Egy héttel késõbb debütált a felnõtt csapatban, a többi pedig már történelem."

A Crewe balszerencséjére most már csak számolgatni tudnak, vajon Rashford érkezése megmentette volna õket a League One-ból való kieséstõl.


Rashford 18 mérkõzésen 8 gólig jutott a Unitedben, ami meglepetésszerû behívót jelentett számára Roy Hodgsontól az Európa-bajnoki bõ keretbe.

Miután 138 másodperccel felnõtt válogatottbeli debütálását követõen gólt szerzett, aláírt egy négy éves szerzõdést a Uniteddel, majd a leszûkített, 23 fõs, Európa-bajnokságra utazó keretbe is nevezésre került.

 


"Ez megmutatja, hogy az akadémiákban sok jó játékos van, a kulcs a szereplés lehetõsége" - tette hozzá Collins.

"Marcus Rashford könnyen a United U18-as csapatában lehetne még, ha a menedzser nem tette volna be a csapatba."

"Bármit is mondunk Louis van Gaalról a szezon után, õ adott nekik esélyt, talán a sérüléseknek is köszönhetõen. Rashford élt a lehetõséggel, jól jártak el vele."

"Vajon hány Marcus Rashford van még ezeken az akadémiákon? Úgy vélem, elég sok."

 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!