Desailly: Mourinho megnyugodott

Marcell Desailly szerint José Mourinho most már teljes nyugalommal készülhet a Manchester United irányítására a Chelsea-nél eltöltött kellemetlen utolsó hat hónapot követõen.


Mourinhot, aki Louis van Gaalt váltotta a United kispadján, kirúgták a Chelsea-tõl egy nagyon rossz szezonrajtot követõen a tavalyi idényben annak ellenére, hogy hónapokkal elõtte bajnoki címet nyert a Chelsea-vel.

Desailly, aki 1998 és 2004 között volt a Chelsea játékosa, Mexikóban találkozott Mourinhoval, és úgy vélekedik, Mourinho már túl tette magát stamford bridge-i rossz idõszakán.

"A FIFA által Mexikóban találkoztunk, így volt idõnk beszélgetni" - mondta Desailly. "Most már béke honol nála. Volt ideje gondolkodni és figyelemmel követni, mi folyik a labdarúgásban, és mi az új szándéka a Unitednek."

"Boldog vagyok, hogy ismét csapatot fog irányítani, és amit jó látni, hogy miután elbukott, most kész a visszatérésre."

 


"Hogy ugyanolyan lesz-e [mint menedzser]? Tanult-e az interjúból, amit akkor tett, amikor igazán nyomás alatt volt? Én csak boldog vagyok, hogy újra láthatom klubot irányítani õt."

Mourinho eddig három alkalommal nyerte meg a Premier League-t. Sir Alex Ferguson 2013-as távozása óta a United egyetlen alkalommal sem tudta elhódítani a bajnoki aranyat, így a nyomás a portugálon nagy.

Desailly úgy véli, az 53 éves tréner hosszútávra fog berendezkedni a Unitednél, de ragaszkodik ahhoz, hogy Mourinhonak alkalmazkodnia kell a United módszereihez.

"Hosszútávra tervez-e? Úgy tûnik igen. Ha hosszútávra szeretnél berendezkedni egy klubnál, el kell sajátítanod történelmük filozófiáját."

"Ez nem könnyû dolog. Szeretnék ebbõl minél többet látni."


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!