Smalling Van Gaal elõtt tiszteleg

Chris Smalling hálával adózik Louis van Gaalnak, amiért hozzásegítette õt, hogy klub és válogatott szinten is kezdõként számítanak rá.


Rio Ferdinand és Nemanja Vidic 2014-ben távoztak Louis van Gaal érkezésekor, és a holland fõszerepet adott Smallingnak az új hátsó négyes kialakításában.

Chris Smalling vezérletével a United a legkevesebb gólt kapta a bajnokságban, noha azóta Louis van Gaalt a portugál José Mourinho váltotta a padon, a védõ hálás, hogy kezdõjátékost faragott belõle a holland.

"Nagyszerû volt Louis-val dolgozni és sok mérkõzésen szerepelni" - mondta Smalling. "Louis az egyik legtaktikusabb edzõ. A szezon során történt hullámhegyek és völgyek ellenére szilárdak voltunk csapatként."

"Nem sok gólt kaptunk az idény során. Ez valami olyasmi, amit igazán jól belénk nevelt, ugyanis az elõzõ években többször találtak be ellenünk."

"A múlt szezonban egészen a csapat támadóitól a védõkig megtanította, hogyan mozogjunk, hogyan váltsunk és ez határozottan segített nekem, mert ez nagy részét kiteszi a játékomnak. Úgy vélem ebbõl sokat profitált a védelem."

 


Smalling említést tett a 81 válogatottságig jutó Rio Ferdinandról, akinek játékát "nagy hatásként" említette. Magát még úgy jellemezte, mint aki még nem elég tapasztalt nemzetközi szinten 25 válogatott szereplésével, azonban Roy Hodgson fiatal kerete központi figurává léptetheti elõ a tornán.

A korábbi Fulham játékos a Marcus Rashford melletti szobába került az Európa-bajnokságra készülõ angol csapat szállodájában és elmondása szerint a fiatal csatár hamar felvette a ritmust.

"Marcus szerencsés, hogy van pár hasonló korú játékos, mint õ, így ismeri õket, kezdetnek nagyon jó, hogy van pár ismerõs arc számára."

"Nagyon nyugodt most. Megnézheted az edzõpályán, folyton mosolyog, mert egy olyan keretben van, akikkel könnyû megismerkedni."


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!