Del Bosque: David szereplésének oka

Spanyolország szövetségi kapitánya, Vicente del Bosque elismerte, hogy "fájdalmas" volt kitennie Iker Casillas-t a kezdõbõl, de úgy véli, hogy De Gea már valamelyest jobb kapus, mint a veterán.


Casillas, a korábbi Real Madrid, jelenlegi Porto kapus 2002 óta volt a spanyolok állandó hálóõre 167 mérkõzést lejátszva a nemzeti csapatban. 2010-ben Világbajnokságot nyert Dél-Afrikában csapatkapitányként, valamint 2008-ban és 2012-ben egymás után kétszer is Európa-bajnok lett a hispánokkal.

Az elmúlt években De Gea lenyûgözõ formája nyomás alá helyezte Iker Casillast a válogatott elsõ számú mezéért folyó harcban, ami Del Bosquét arra késztette, hogy rotálja a két kapust a 2016-os Európa-bajnokságon, noha arra nem volt hajlandó válaszolni, melyiküket választja majd hosszútávon.

Hosszú idõ után hétfõn fény derült arra, melyikük kezd az idei Európa-bajnokságon, amikor De Gea vette át Iker Casillas helyét a kapuban a csehek ellen 1-0-ra megnyert találkozón a D csoportban. A spanyolok Törökország elleni, pénteki találkozója elõtt Del Bosque elmondta, milyen nehéz volt meghoznia ezt a döntést.

 


"Hogy Iker nem játszott, ez igen fájdalmas számomra" - mondta a szövetségi kapitány. "Õ egy olyan játékos, akinek tisztelettel kell adóznunk, hiszen 14 éve szolgálja hazáját. A dolgokat lehetõ legnormálisabban próbáltam megközelíteni. Volt egy megbeszélésem vele errõl, mert úgy gondolom megérdemli. Több, mint 160 [167] alkalommal lépett pályára. Próbáljuk mindig a legjobb döntést hozni és a különbség elenyészõ [a két játékos között]."

"Tetszett, ahogy Iker viselkedett a padon. Úgy láttam nagyon nyugodt és relaxált állapotban volt. Jó látni, hogy a cserék együtt élnek a játékkal és úgy élik meg a sikert, mintha a pályán lennének. Nagyon sokat segíthet nekünk Iker."

Del Bosque döntése, hogy De Gea fog szerepelni Casillas helyett Csehország ellen egy féltve õrzött titok volt, amit egészen a kezdõ kihirdetéséig szeretett volna megtartani, de ez nem állította meg a közel hozzá állókat, hogy megpróbálják kideríteni az információt.

"Még a gyerekem is arról faggatott, hogy De Gea vagy Casillas fog szerepelni, talán, hogy eldicsekedhessen vele, hogy õ tudta elõre, de mindig azt mondtam nekik, hogy várjanak és majd meglátják. Kötelességem, hogy ezt diszkréten kezeljem és ezzel nem játszom."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!