Rashford megdöntötte Rooney rekordját

Marcus Rashford lett Anglia legfiatalabb Európa-bajnokságon részt vevõ játékosa csütörtökön, miután megdöntötte Wayne Rooney rekordját, amikor csereként beállt a Wales elleni 2-1-es gyõzelem során.


A Manchester United ifjú támadója a 73. percben került bevetésre a B csoport drámai végjátékkal befejezõdõ, Wales elleni összecsapáson, mindössze 18 évesen és 223 naposan - négy nappal fiatalabbként debütálva, mint klub és válogatott csapatkapitánya, Wayne Rooney, aki elõször a 2004-es Európa-bajnokságon vett részt.

Miután Gareth Bale vezetést szerzett Wales-nek, Anglia megfordította a mérkõzést a másik két csere, Jamie Vardy és Daniel Sturridge révén, megszerezve ezzel a nagyon fontos három pontot.

Rooney a mérkõzés után a BBC-nek beszélt arról, hogy Rashford lenyûgözõ teljesítményt nyújtott a mérkõzésbe beszállva és old trafford-i csapattársa megdöntötte hosszú idõ óta álló rekordját a válogatottban.

"El lesz ragadtatva" - mondta. "Még nem találkoztam a játékosokkal, mert drog teszten vettem részt, szóval nem mehetek be az öltözõbe, de biztos vagyok benne, hogy most nagyon örül és én is elégedett vagyok vele."

"Tegnap láttam, hogy 112 napja debütált a Unitedben és most a legmagasabb szinten játszik Angliával. Ez nagyszerû sztori és mind elégedettek vagyunk vele."

 


A játékról a középpályán jól teljesítõ Wayne Rooney azt nyilatkozta, megérdemelten jöttek vissza hátrányból és nyerték meg a meccset a 'Háromoroszlánosok'.

"Az elsõ félidõben szerintem jók voltunk, de nem passzoltunk elég gyorsan. Szerencsétlenségünkre 1-0-s hátrányba kerültünk és a második félidõben a menedzser pozitívan nyúlt a csapatba. Ez kifizetõdött számunkra. Úgy vélem, fantasztikusak voltunk a második félidõben. Sokat járattuk a labdát és kemény munkára késztettük Wales-t."

"Megtartottuk a labdát, próbálkoztunk és a végén megszereztük a gyõzelmet. Erõs karakterrõl tettünk ma tanúbizonyságot, és úgy vélem az öltözõben mindenki elégedett most."

"Mint csapat, nem csak 11-en vagyunk, 23 játékosunk van, akik képesek játszani, mindannyian magabiztosak vagyunk és bízunk egymásban, valamint abban, hogy bárki is lép pályára, képes lesz jó munkát végezni. Ma láthattuk, hogy milyen jó kerettel rendelkezünk és van pár nagyon izgalmas játékosunk."

"Jól játszottunk és remek érzés, hogy ilyen módon nyertük meg a mérkõzést. Így már szinte kvalifikáltuk is magunkat az egyenes kiesési szakaszba, hétfõn pedig jól kell befejeznünk az eddigi munkát."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!