10 Vörös Ördög az EB nyolcaddöntõjében

A Manchester Unitedbõl a 2016-os Európa-bajnokságon mind a 10 játékos bejutott a legjobb 16 közé és néhányan egymás ellen fognak pályára lépni Franciaországban. Nézzük, hogyan alakulnak meccseik a nyolcaddöntõben.


Június 25-e, szombat, 18:00: Wales - Észak-Írország:

Paddy McNair egy brit derbin vehet majd részt, miután válogatottjával a C csoport harmadik helyén végeztek. A sokoldalú játékos kezdõ volt az elsõ mérkõzésükön Lengyelország ellen, az ukránok ellen pedig a második félidõben állt be, azonban a Németország elleni vereséget csak a kispadról nézhette végig.

Június 26-a, vasárnap, 15:00: Franciaország - Írország:

Anthony Martial két mérkõzésen kapott lehetõséget az A csoport elsõ helyén végzõ franciáknál, a románok ellen a kispadról szállt be a meccsbe, Albánia ellen pedig a kezdõben kapott helyet. Morgan Schneiderlin még nem kapott lehetõséget a kontinenstornán, köszönhetõen N'Golo Kante remek teljesítményének a középpályán, de még van lehetõsége a United játékosának megmutatni kvalitásait hazája színeiben.

Június 26-a, vasárnap, 18:00: Németország - Szlovákia:

Bastian Schweinsteiger a címlapokra került csereként beállva a 92. percben szerzett, Ukrajna elleni találatának köszönhetõen, mellyel a Világbajnok elsõ mérkõzését megnyerte. A második mérkõzésen nem kapott lehetõséget a lengyelek elleni 0-0 során, azonban az észak-írek ellen ismét beállhatott csereként és ezzel Németországban rekordot döntött, mint az Európa-bajnokságokon legtöbbet pályára lépõ játékos. E tekintetben Philip Lahm tartotta a rekordot 14 ilyen mérkõzéssel, Bastian így már 15-nél tart.

 


Június 26-a, vasárnap, 21:00: Magyarország - Belgium:

Marouane Fellaini kezdõként szerepelt a belgák elsõ meccsén, ahol a 2-0-s vereség ellenére Marc Wilmots elismerõen nyilatkozott játékosáról, azonban a hórihorgas Marouane a következõ, nyertes összecsapásokon Írország és Svédország ellen nem kapott szerepet. Minden bizonnyal nagyon szeretne szerepelni a magyar válogatott ellen.

Június 27-e, hétfõ, 18:00: Spanyolország - Olaszország:

Matteo Darmian is kezdõ volt az E csoport nyitómérkõzésén, amit 2-0-ra nyertek a belgák ellen, azonban Svédország felett aratott 1-0-s gyõzelem során nem szerepelt. Az utolsó mérkõzés már tét nélküli volt az 'Azzuri' számára, hiszen hat pontjuknak köszönhetõen biztosan elsõ helyen végeztek a csoportban, függetlenül a többi csapat eredményeitõl, így Matteo az utolsó fél órára beállhatott csereként. Remélhetõleg a címvédõ spanyolok ellen is szerepet fog kapni hétfõn.

David de Gea a tornán negyedik mérkõzésére készülhet csapattársa, Darmianék ellen Párizsban. A kapus megnyerte a párharcot Iker Casillas-szal szemben és a csoport elsõ két mérkõzését kapott gól nélkül hozta le Csehország és Törökország ellen, azonban Horvátország ellen kétszer is kapitulált, így a horvátok 2-1-es sikerükkel megnyerték a csoportot.

Június 27-e, hétfõ, 21:00: Anglia - Izland:

Chris Smalling az egyetlen Vörös Ördög, aki mindhárom csoportmérkõzésen kezdõ volt, Oroszország, Wales és Szlovákia ellen is bizalmat szavazott neki Roy Hodgson. Wayne Rooney a B csoport utolsó összecsapásán pihenhetett. Marcus Rashford eddig egyszer állhatott be csereként Wales ellen, így Anglia legfiatalabb, Európa-bajnokságon szereplõ játékosává lépett elõ, Wayne Rooney korábbi rekordját megdöntve.
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!