Rooney nem vonul vissza a válogatottságtól

Wayne Rooney kijelentette, nem szerepel a tervei között az angol válogatottság lemondása, és tervei szerint továbbra is csapatkapitány szeretne maradni a 2018-as, oroszországi világbajnokságra készülõ nemzeti együttesben.


Anglia hétfõn este búcsút intett a 2016-os kontinensviadalnak, miután 2-1-es vereséget szenvedtek Nizzában az esélytelennek tartott Izland ellenében.

 

Rooney fáradhatatlan produkciót nyújtott a középpályán, a Háromoroszlánosok azonban történetük talán legfájóbb vereségét szenvedték el nagy tornán.

 

A válogatott szövetségi-kapitánya, Roy Hodgson gyakorlatilag azonnal lemondott posztjáról a vereséget követõen, a Manchester United csapatkapitánya azonban nem tervezi, hogy véget vet nemzetközi karrierének.

 

Rooney meg akar harcolni helyéért a válogatott kispadjára leülõ új szakembernél is, és szeretne ott lenni szeptember 4-én, Szlovákia ellen a 2018-as vb-selejtezõk indulásakor.

 

"Ez egy csalódást keltõ este számunkra, de továbbra is élvezem és büszke vagyok arra, hogy Anglia színeiben játszhatok" - mondta Rooney a The Mirrornak.

 

"Érdeklõdéssel várom, hogy ki lesz az új kapitány. Ha meghívót kapok, egyértelmû, hogy ott leszek a válogatottban."

 

 

Rooney sajnálatát fejezte ki Hodgson lemondása okán, és szerinte játékostársaival cserben hagyták a 68 éves edzõt.

 

"Nem felejthetjük el, mennyi fiatal tehetséget épített be csapatába és szerintem a jövõ fényes Anglia számára" - tette hozzá.

 

"Sajnos mindezt nem tudtuk valósággá váltani ezen a tornán, de remélhetõleg a jövõben jobban alakulnak a dolgaink, és bár most ezt nehéz lehet kimondani vagy meglátni, de szerintem Roy nagyon jó munkát végzett a játékosaival, és én pedig köszönetet szeretnék neki mondani."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!