Hivatalos: Giggs távozik a Unitedtõl

Menedzseri vágyainak beteljesítése miatt Ryan Giggs elhagyja a Manchester Unitedet, azt a klubot, amelyet 14 éves kora óta szolgált.


A 42 éves Giggs mindenkinél többször szerepelt a manchesteri klub színeiben és a klubfutball minden lényeges címét elnyerte a csapattal.

 

"Azután, hogy játékosként és menedzserasszisztensként 29 évet eltöltöttem a Manchester Unitednél, tudom, hogy a klub DNS-ében van a gyõzelem - fiataloknak esélyt ad és támadó, izgalmas focit játszik. Magasak az elvárások és ezáltal lehet gyõzelemre számítani. A Manchester Unitednél ennél kevesebbet nem várnak el és nem érdemelnek" - nyilatkozta Ryan.

 

"Ezért is olyan komoly döntés számomra az, hogy eltávolodom a klubtól, melyben 14 éves korom óta éltem. Nem olyan döntés volt ez, amit könnyen meghoztam. Rengeteg különleges élmény valamint élettapasztalat kijutott itt számomra és remélem, ezek jól szolgálnak majd a jövõben."

 

"Azonban itt a megfelelõ idõ és bár nincs kimondott tervem a menedzseri munka terén most, mindenképp ez az, amiben dolgozni akarok."

 

"Nagyon szerencsés vagyok, hogy két hatalmas mentorom volt ezen a téren; elsõként Sir Alex személyénben, aki mellett töltöttem eddigi életem legjavát, vele dolgoztam, tõle tanultam és aki szerintem a legnagyobb menedzser marad a közeljövõben is. A másik mentorom Louis van Gaal volt, kinek önéletrajza önmagáért beszél. Felbecsülhetetlen az a tudás, amit tõlük szereztem."

 

"Szeretnék köszönetet mondani a háttérstábnak és a mindazoknak, akikkel együtt dolgozhattam itt. A pályán elért eredmények jól tükrözik azt a munkát, amit itt végeztünk. Nem érhettem volna el ezeket az eredményeket, ha nem lettek volna mögöttem ekkora odaadással, elkötelezettséggel és áldozattal dolgozó emberek, akik kiváló környezetet alakítottak ki a klubnál."

 

"Szeretnék gratulálni Jose Mourinhónak a menedzseri kinevezéséhez. Kevesen vannak, akik bizonyítottak már a legmagasabb szinten és Jose az egyikük. Tudom, hogy a szurkolók szívélyesen fogadják õt."

 

 

"És végül köszönöm a szurkolóknak. Nem tudom kifejezni, mennyire hiányozni fog az, hogy elõttük sétáljak ki az Old Traffordon. Elképesztõen nehéz elbúcsúzni 29 év után. Mind játékosként, mind másodedzõként imádtam minden percét. Fenomenális volt az a támogatás, amit felém mutattatok; köszönöm!"

 

Ed Woodward így nyilatkozott: "Ryan helye betonbiztos a Manchester United történelmében. 1987 óta folyamatosan a klub része volt és amíg játszott, mindig örömet okozott a szurkolóknak, elõször a széljátékával, késõbb pedig az intelligens játékával, amivel diktálta egy meccs menetét."

 

"Menedzseri feladatait is hasonló szigorral és szorgalommal végezte. A Unitednél szerzett tapasztalatai és fegyelme kétségtelenül nagy segítség lesz neki a további tanulásban. Minden tehetsége megvan ahhoz, hogy nagy menedzser legyen a jövõben. A klub minden tagja a legjobbakat kívánja neki új pályafutásához. Hiányozni fog, de mindig szívesen látjuk a Manchester Unitednél!"

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!