Mourinho nem fogja beérni kevéssel

A Manchester United újdonsült menedzsere, José Mourinho elmondása szerint nem fogja annyival beérni, hogy visszavezeti a klubot a Bajnokok Ligájába.


A Chelsea-vel korábban háromszor is bajnoki címet ünneplõ menedzser elmondta 'kissé csalódott', amiért az idén nem szerepelhet a legrangosabb európai kupasorozatban, azonban arra számít, hogy csak egy szezont lesz távol a Manchester United.

 

Mindazonáltal a ma délelõtti bemutatásán a United kispadját elfoglaló szakember kijelentette, többre vágyik, mint hogy csak a Bajnokok Ligája indulást kivívják.

 

"Soha nem voltam jó abban, hogy a szavakkal játsszak, vagy azok, netán filozófiák mögé bújjak. Ez soha nem volt az én asztalom, és nem is próbáltam meg ebben jó lenni" - kezdte.

 

"Mindig is a sokkal agresszívebb hozzáállás híve voltam, az ezzel együtt járó rizikóval együtt is. Könnyû, õszinte és nem túl sok kockázatot magában rejtõ kijelentés lenne részemrõl, hogy csak arra koncentrálunk, hogy jövõre visszakerüljünk a Bajnokok Ligájába."

 

"Pedig sokkal könnyebb lenne azt kimondani, 'Dolgozzunk, próbáljunk meg visszakerülni a Bajnokok Ligájába és végezzünk a legjobb négy között'. Én ebben nem vagyok jó, és nem is akarok."

 

"Én ennél sokkal agresszívebb vagyok. Gyõzni akarunk."

 

"Mindent akarok. Mérkõzéseket akarok nyerni, jól akarok játszani, és nem akarok gólokat kapni. Azt akarom, hogy a szurkolók mögöttünk álljanak."

 

"Nem bújok el, én Sir Alex rekordjára török a Bajnokok Ligájában a lejátszott mérkõzéseket tekintve."

 

Mourinho lehetõséget talált elsõ hivatalos manchesteri sajtótájékoztatóján is, hogy felélessze a már-már védjegyévé váló vitáját az Arsenal menedzserével, Arsene Wengerrel, aki utoljára a 2003/2004-es szezonban ünnepelhetett csapatával bajnoki címet.

 

"Vannak olyan menedzserek, akik utoljára több mint tíz éve nyertek bajnokságot, valakivel pedig ez még soha nem fordult elõ" - tette hozzá.

 

"Én utoljára egy éve nyertem."

 

"Magam ellen játszom. Úgy érzem, bizonyítanom kell, de nem másoknak, hanem saját magamnak. Soha nem leszek képes siker nélkül dolgozni - ilyen a természetem."

 

 

A Manchester United májusban elsõ trófeáját nyerte Sir Alex Ferguson 2013-as nyugdíjba vonulása óta, amikor még Louis van Gaal vezetésével magasba emelhették az FA-kupát, Mourinho elmondása szerint azonban az közel sem lesz elég, és elfogadható, ha õ egyszerûen csak javít azokon az eredményeken, amelyeket a csapat David Moyes, illetve a holland menedzser irányítása alatt elért.

 

"Nem tudok olyan védekezõ felfogásban hozzáállni ehhez a munkához, hogy a legjobb amit elértünk az egy negyedik hely és egy FA-kupa. Ez nem megy."

 

"El akarom felejteni az elmúlt három évet. Nem akarom, hogy a játékosaim úgy álljanak neki a következõ szezonnak, hogy jobban akarnak teljesíteni."

 

"Az is jobb teljesítmény, ha a negyedik helyen végzünk. Én agrasszív akarok lenni - gyõzni akarunk."

 

Van Gaal manchesteri regnálása idején elég kevésszer érdemelte ki a sajtó, illetve a szurkolók elismerését, a klub akadémiáján pallérozódó játékosok csapatba építése, mégha a sérülések általi kényszer szülte, azonban sokaknál kalap emelést eredményezett irányába.

 

Mióta kinevezését hivatalosan is bejelentették, Mourinho kapcsán az a beszéd járja, hogy nem fog annyira támaszkodni az utánpótlásra, mint elõdje, a portugál azonban igyekezett gyorsan eloszlatni azokat a gondolatokat, miszerint korábbi klubjainál elhanyagolta volna a klub saját neveléseinek csapatba való beépítését.

 

"Tudják, hogy korábbi csapataimban hány saját nevelést hoztam fel és építettem be? 49. Ha akarják, listát is adhatok errõl."

 

"És én mindezt két fontos faktor mentén tettem meg."

 

"Néha azért kell ehhez az eszközhöz nyúlnod, mert nincs más lehetõséged. Sok a sérülted, így fel kell õket hoznod."

 

"A második ilyen eshetõség pedig, hogy ha nem nagy célokért hajtasz, úgy könnyebb ilyen lépéseket megtenni."

 

"Az én csapataimban mindig nagyon alacsony a sérülések száma, így kényszerûségbõl soha nem kell ilyet megtennem. Ilyen lépéseket mindig meggyõzõdésbõl, saját döntésembõl kifolyólag tettem meg."

 

"Tavaly volt az elsõ olyan évem karrierem során, hogy nem harcoltam a csapatommal a bajnoki címért. Az összes többi évben az utolsó pillanatig harcban álltunk az aranyéremért."

 

"49 játékost hoztam fel az akadémiai csapataimból, néhányuk esetében pedig mára Bajnokok Ligája-gyõztes játékosokról beszélünk."

 

"49 játékos az nagyon sok. Egy sokat ismételgetett hazugság igaznak tûnhet, pedig a valóságban az ugyanúgy hazuság marad."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!