Jose: Miért igazoltam le Mkhitaryant?

A Manchester United menedzsere, Jose Mourinho az MUTV-nek elmagyarázta, miért igazolta le az örmény Henrikh Mkhitaryant.


A támadó átigazolása ma vált hivatalossá, ezzel õ lett a portugál menedzser harmadik igazolása Eric Bailly és Zlatan Ibrahimovic után.

 

Az MUTV-nek adott exkluzív interjúban Mourinho kiemelte a 27 éves játékos kiváló rekordját a Bundesligában és kifejezte csodálatát Henrikh azon képeesége iránt, ahogyan képes megnyitni az ellenfél védelmét.

 

"Elõször is, Zlatan személyében egy olyan játékost igazoltunk, akit a francia élvonal legjobbjának választottak, Micki személyében pedig olyat, akit a Bundesliga legjobbjának szavaztak meg" - mondta Mourinho.

 

"Nem a szurkolók, nem az újságírók, hanem a játékostársak szavazták meg és ez többet ér, úgy hiszem, mert ha a játékostársak szavaznak meg a legjobbnak, az sokat jelent."

 

 

"Micki egy fantasztikus játékos és amit sokkal jobban szeretek az az, hány gólt is szerzett úgy, hogy nem is csatár. Szezononként szerzett góljainak száma nagyon magas annak tükrében, hogy nem csatár, és a gólpasszainak száma is kiváló. Mindez kreativitását, látását mutatja, valamint azt, mennyire képes a kollektív futballra, ez pedig nagyon fontos egy olyan klub számára, mint mi vagyunk."

 

"Megpróbálunk dominálni, így egy védekezõ csapat ellen azon képessége, ahogyan képes változtatni a játék ütemén, ahogy képes sebességet váltani labdával vagy anélkül, nagyon-nagyon fontos számunkra."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!