United játékosok az EB elõdöntõjében

A Manchester Unitednek mindenképpen lesz legalább egy képviselõje a 2016-os Európa-bajnokság döntõjében, miután ma este Németország Franciaországgal csap össze Marseilles-ben.


Bastian Schweinsteiger sikeresen felépült sérülésébõl az elõdöntõre, míg a rendezõ franciák keretében Anthony Martial és Morgan Schneiderlin is szerepel. A United mindkét játékosa a kispadról nézhette csak végig, ahogy a gallok 5-2-re gyõznek Izland válogatottja felett a negyeddöntõben.

Az évek során a Vörös Ördögök soraiból többen is eljutottak az Európa-bajnokságok elõdöntõibe, amelyekre vegyes érzésekkel emlékezhetnek vissza páran.

Az elsõ United játékos, aki ilyen sokáig jutott, Peter Schmeichel volt, aki a dán válogatottal a sorozat ezen részében Hollandiával találkozott. Schmeichel elsõ szezonján volt túl Manchesterben, hatalmasat védett Bryan Roy lövésénél a hosszabbításban és a 2-2-es döntetlent követõ büntetõk során is kivédte Marco van Basten tizenegyesét, ezzel Dánia 5-4-re megnyerte a büntetõpárbajt, bejutott a döntõbe, melyet késõbb meg is nyert Németországgal szemben.

 

 

 


Négy évvel késõbb, 1996-ban Anglia európa-bajnoki álmai Németország ellen értek véget, a németek a Wembley-ben gyõztek tizenegyesekkel, Gary Neville eltiltás miatt nem szerepelhetett, Phil Neville pedig nem használt csere volt a mérkõzésen.

2000-ben újabb csalódás érte a United egy játékosát, akkor Jaap Stam hagyott ki büntetõt, miután 120 perc játék után szintén tizenegyesekkel Olaszország végül 3-1-re legyõzte Hollandiát. Fabien Barthez már megállapodott a Uniteddel, amikor Franciaországgal a másik elõdöntõ mérkõzésén a döntõig jutottak Portugália ellen 2-1-re megnyert találkozó után, azonban õ csak ezek után kezdte meg pályafutását az Old Traffordon.

Ruud van Nistelrooy és Cristiano Ronaldo egymás ellen játszottak, amikor a hollandok 2-1-re kikaptak Portugáliától a 2004-es kontinenstornán. Ronaldo fejelte a vezetõgólt csak úgy, mint szerda este Wales ellen, ezzel õ az egyetlen United játékos, aki az elõdöntõk során be tudott találni az ellenfél kapujába - ide nem számítva a büntetõpárbajban szerzett gólokat.

A 2012-es Európa-bajnokságon Nani volt az egyetlen United játékos a legjobb négyben. A mérkõzés 0-0-val fejezõdött be Spanyolország ellen, Nani ugyan belõtte a maga büntetõjét, azonban így is 4-2-re kikaptak a tizenegyesek során.


 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!