A menedzsert nem lepték meg a magas árak

Sir Alex Ferguson elismerte, nem lepték meg a januári átigazolási idõszakban elszabadult piaci árak.


A skót mester csendes átigazolási idõszakot tudhat maga mögött, Anders Lindegaardon kívül más játékos nem érkezett a Premier League mezõnyét jelenleg 5 ponttal vezetõ Manchester United csapatához.


A nagy költekezések inkább a riválisokat jellemezték, a Chelsea 50 millió fontot fizetett Fernando Torresért a Liverpoolnak, akinek a helyére Andy Carroll érkezett a Newcastle csapatától 35 millió font ellenében. Ez az összeg az új átigazolási rekordot jelentette angol nemzetiségû játékosért.

 


A legdrágább angol származású játékos eddig éppen a Manchester United védõje, Rio Ferdinand volt, aki 2002 nyarán 30 millió fontért érkezett a Leeds United egyesületétõl, de Ferguson úgy gondolja, hogy manapság a csillagászati összegek már a labdarúgás részévé váltak, így nem lepte meg, hogy megdõlt a korábbi rekord.

 

„A Premier League a világ legnagyobb ligája, óriási pénz van benne, ezért nem lepõdhetünk meg a játékosok magas árain.”


„Ha jól tudom, más bajnokságokban a legmagasabb elköltött összeg januárban 3 millió font volt, ez jól mutatja az egyes országok közti pénzügyi szakadékot.”


A mester elismerte továbbá, hogy próbált megszerezni január folyamán egy játékost, azonban ez nem sikerül neki.


„Korábban is igazoltunk már szezon közben játékost, most is megpróbáltunk, de nem sikerült. Az elsõ lépés, hogy megtaláljuk a megfelelõ jelöltet, a második pedig, hogy a megfelelõ árban is meg tudjunk egyezni érte, ami nagyon nehéz manapság.”

 


Skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!