Shaw érzelemteljes visszatérésen van túl

Luke Shaw érzelemteljes visszatérésen van túl tavalyi kettõs lábtörését követõen, miután szerepelhetett a Wigan Athletic elleni gyõztes felkészülési találkozón. A védõ most már elõretekint és trófeák begyûjtését tûzte ki célul José Mourinho csapatával.


Shaw lába két helyen is eltörött a 2015. szeptemberi PSV Eindhoven elleni Bajnokok Ligája találkozó során és sok idõt kellett eltöntenie az Aon Trainig Complexben, hogy visszanyerje fittségét, és a DW Stadiumban való szereplése remélhetõleg annak a jele, hogy Shaw sikeresen visszatért.

A csütörtöki sajtótájékoztatón Sanghajban, a United Borussia Dortmunddal való összecsapását megelõzõen Shaw kifejtette, milyen érzés volt újra játszani hosszú távollétét követõen.

"Ez a valaha volt legjobb érzés" - mondta Luke mosolyogva a riportereknek. "Legelsõ mérkõzésem most, a Wigan ellen szombaton nagyon érzelemmel teli volt számomra. Ahogy a tömeg velem volt, ahogy éljeneztek az elsõ labdaérintésemnél... elmondhatom, ez nagyon sokat jelent számomra. Természetesen a családom is ott volt, hogy láthassanak és mint mondtam, ez a legjobb érzés."

Amikor arról kérdezték, gondolt-e bármikor is arra, hogy esetleg többet nem léphet pályára, Shaw így felelt: "Az elsõ gondolat, amit feltettem magamnak, hogy 'fogok-e még játszani?', és hogy 'milyen sokáig kell távol lennem?'. A fájdalommal nem törõdtem sokat, mert képes vagyok megbírózni vele egy bizonyos pontig, de igen, megvolt a félelem, hogy vajon milyen soká térhetek majd vissza, vagy hogy egyáltalán sikerül-e."

"Nyilvánvalóan amikor már benne voltam [a rehabilitációs programban], tudtam, hogy vissza fogok térni. Úgy gondolom most már ez a múlt, nem fogok visszatekinteni, most már elõre tekintek, a lábaim pedig nagyon jó állapotban vannak. A felkészülési szezonban keményen akarok dolgozni és visszaszerezni a teljes fittséget."

 

 

 


Shaw visszatérése egybeesett Mourinho kinevezésével, és a gyerekkorában Chelsea szurkoló Luke alig várja, hogy megkezdhesse a munkát a korábbi Stamford Bridge-n dolgozó menedzserrel. "Igazán várom már, hogy vele dolgozhassak. Most már mögöttünk van pár hét és számos alkalommal beszéltem vele, ahogy a többi játékos is."

"Jövõre minden versenysorozatot meg kívánunk nyerni, amelyekben indulunk. Csoportként nagyon erõsnek érezzük magunkat és most az a fontos, hogy a José által kívánt taktikát el tudjuk sajátítani, ennek megfelelõen gyakorolunk az edzéseken és remélhetõleg ezt át tudjuk ültetni a mérkõzésekre is, valamint erõs csapategységet kívánunk mutatni."

Új menedzser érkezésekor folyamatosan mennek a spekulációk a keret összetételérõl, egy riporter pedig megkérdezte Shaw-t, hogy a játékosok az elõszezon során a jövõjükért játszanak-e.

"Nem tudom - mindig a jövõdért játszol" - mondta a 21 éves játékos. "Mindig lesznek érkezõk. Ehhez hozzá kell szoknod. Mindenki teljesen nyugodtnak tûnik, nem voltak arról megbeszélések, hogy bárki távozna. Jelenleg nagyon élvezzük az edzést."
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!