Riot érdekli az edzõsködés

A Manchester United és az angol válogatott védõje, Rio Ferdinand elárulta, nagyon érdekli a menedzserkedés - most azonban még csak a játékra koncentrál.


A 32 éves bekk, aki jelenleg vádlisérüléssel küzködik, 15 alkalommal lépett pályára idén a 19. bajnoki címükre hajtó Vörös Ördögök színeiben a Premier Leagueben.

 

Ferdinand egy korábbi interjúban már felfedte, hogy szeretne minél tovább, akár 40 éves koráig is a legmagasabb szinten futballozni, azonban most elismerte, hogy nagyon érdekli az edzõsködés is a késõbbiekben - amely során a nemrég visszavonult Gary Neville lenne a másodedzõje.

 

"Ha adódna lehetõség, akkor mindenképpen kipróbálnám magam, de addig, amíg ez az idõ elérkezik, addig még sok más dolgom akad, egyelõre a pályán" - mondta a hórihorgas középhátvéd a sabotagetimes.com-nak adott interjúban.

 

Amikor arról kérdezték, ki lenne számára az ideális másoededzõ, így felelt:

"Gary Neville, õ tökéletes lenne. Õ testesíti meg ennek a szakmának a mintapéldányát."

 

Manapság egyre divatosabb, hogy a fiatalabb éveikben az európai csúcsfutball jeles képviselõinek számító játékosok pályafutásuk bealkonyultával külföldön, akár másik földrészen próbálnak szerencsét, azonban Ferdinand kijelentette, nem tervezi például egykori csapattársa, David Beckham példáját követni, és visszavonulása elõtt nem akar külföldön levezetni.

 

"Én nem fogok külföldön játszani, az nem én lennék. Én a Manchester Unitedben játszok, ahova imádok tartozni. Miért lépnék vissza?" - tette hozzá.

 

 

A Háromoroszlánosok csapatkapitányát arról is kérdezték, kit tart a legjobb befejezõcsatárnak azok közül, akikkel, vagy akik ellen már játszott, és õ erre az egykoron a Liverpoolban és a Leedsben is megforduló Robbie Fowlert nevezte meg.

 

"Robbie Fowler, Ole Gunnar Solskjaer, Ruud van Nistelrooy, és Ian Wright a poszt legjobbjai. Azt kell hogy mondjam, közülük Robbie volt a legtermészetesebb, bárhonnan képes volt gólt rúgni, legyen szó a tizenhatoson belülrõl, kívülrõl, vagy oldalról."

 

"Nagyon szomorú, hogy ennyi sérüléssel kellett megküzdenie, mert hatalmas csatáregyéniség volt, emellett pedig egy nagyon jó ember is. Amikor a Leedsbe igazolt, azonnal beilleszkedett, de nagyon jó volt a társaságában lenni, amikor az angol válogatottal utaztunk."

 

Amikor Ferdinandot arról faggatták, hogy ki volt a legkeményebb ellenfele, így felelt:

"Raul és Zidane nem voltak túl könnyû ellenfelek, mert nehéz volt feltérképezni, hogy éppen milyen posztot töltenek be, nem lehetett eldönteni, hogy fel kell venni velük a lépést, vagy éppen várni kell, hogy oda érjenek hozzád."

 

"Fizikális szinten Mark Hughes és Kevin Davies a két választottam. Ha Hughesnál volt a labda, akkor egészen az alapvonalig futott vele. Én mindig arra törekedtem, hogy minél elõbb tisztázzak elõtte, és tudtam, ha a közönség közé bombázom a labdát ellene, akkor csak tapsot kaphatok."

 

A legjobb játékos, akivel együtt játszott nem más, mint Cristiano Ronaldo.

 

"Ronaldo a kedvenc játékosom a futball jelenlegi világából. Ha képes megúszni sérülések nélkül, akkor képes lehet mindenidõk legjobbjai közé emelkedni."


 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!