Ferguson: Rooney minden korban nagyszerû játékos lenne

Sir Alex Ferguson úgy hiszi, Wayne Rooney minden korban nagyszerû játékos lenne és a United csapatkapitányát a klub legendájához, Sir Bobby Charltonhoz hasonlította.


Rooney tiszteletmérkõzése ma, szerda este lesz korábbi klubja, az Everton ellen, mely mérkõzésen egy olyan játékos elõtt tiszteleg a United, aki 520 alkalommal szerepelt a klubban 2004-es csatlakozása óta.

Ferguson, aki Rooney-t tizenkét Unitedes szezonjából kilencen át menedzselte, mielõtt a 2012/13-as szezont követõen visszavonult, tisztelgett a csatár elõtt, aki mindössze négy gólra van Sir Bobby Charlton 249 gólos klubrekordjától.

 

 

 


A Unitednek nyilatkozva Ferguson elmondta: "Õ [Rooney] egy izgalmas igazolás volt [2004-ben]. Ez röviddel azt követõen történt meg, hogy úgy határoztam, visszavonulok, azonban meggondoltam magam és újra kellett gondolnom, hogyan vihetnénk elõre a klubot."

"Amikor úgy döntesz, hogy visszavonulsz, nem gondolkozol már többé, de amikor úgy döntöttem, még is maradok, újra elkezdtem gondolkodni és a gondolataim középpontjában az volt, hogy vissza kell hozni az energiát a csapatba fiatal játékosok igazolásával."

 

 

 


"Ott volt ugyebár Cristiano Ronaldo, majd õt követte Rooney, és ez egy fantasztikus idõszak volt. A kettejük alkotta páros hihetetlen volt."

"Wayne azonnal elsõcsapatos lett, annak ellenére, hogy csak 18 éves volt és mostanra már 12 éve a United játékosa, ami manapság nagyon nehéz."

"Mindig azon a véleményem voltam, hogy a nagy játékosok bármelyik korszakban képesek lennének szerepelni. Bobby Charlton nagyszerû játékos lenne manapság, ahogy Wayne Rooney is remekül teljesítene Sir Bobby idejében."

 

 

 


Rooney 14 éve folyamatosan a reflektorfényben volt az Everton, a United és az angol válogatott együtteseinél is, azonban azt is mindenki jól tudja, a színfalak mögött milyen tûzzel biztatja csapattársait az öltözõben.

Louis van Gaal elmondta, nagyon gyorsan látta, milyen tisztelet övezi a csatárt csapattársai körében, így nem hezitált, azonnal csapatkapitánnyá nevezte Rooney-t.

A programfüzetben Van Gaal is nyilatkozott Wayne-rõl: "Nagyon gyorsan meggyõzött a személyisége, és ezért volt olyan könnyû dolgozni vele. Gyorsan úgy döntöttem, hogy õ lesz a csapatom kapitánya, hiszen láttam, hogyan is viszonyul hozzá a többi játékos."

"Mindig nagy tisztelettel viseltettek iránta és ez nagyon fontos, amikor valakit csapatkapitánnyá teszel. Nagyon fontos, hogy a csapattársaid nagyon fontos személyként tekintsenek rád az öltözõben, és nem kérdéses, hogy õ nagyon fontos a United számára."

 

 

 


Rooney-t új menedzsere, Jose Mourinho is dicsérettel illette, aki a 30 éves csatár sikereit "egyszerûen hihetetlennek" nevezte.

A United menedzsere így nyilatkozott a csatárról: "Wayne nagyon sok emlékezetes gólt szerzett és sok emlékezetes fellépésen van túl a klub színeiben, biztos vagyok benne, hogy számos további emlékezetes pillanat áll elõtte a Unitedben az elkövetkezõ években."




 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!