Bastian-ügy: Mourinhót megfélemlítéssel vádolják

A profi labdarúgók szövetsége, a FIFpro szerint a Manchester Unitednél lényegében terrorizálják Bastian Schweinsteigert.


Jose Mourinho érkezése óta úgy tûnik, a német játékos lekerült az elsõ csapatról készült fotókról és a hírek szerint a menedzser a tartalékok közé számûzte a középpályást.

 

Szerdán, az Everton elleni felkészülési találkozón Mourinho 22 játékosnak adott lehetõséget és a legnagyobb hiányzó egyértelmûen a világbajnoki címmel rendelkezõ Schweinsteiger volt.

 

Raymond Baard, a FIFpro-tól a Sky Sports News HQ-nak nyilatkozva elmondta, ha hasonló eset másik országban történne, Mourinhót be lehetne perelni.

 

"Schweinsteiger egy olyan helyzetbe került, melyben a Manchester United próbálja arra kényszeríteni, hogy távozzon a klubtól" - mondta Baard. "Õt egy sajátos munkára vették fel, az elsõ csapattal edzen. Ez az eset nem jó példa a világ más klubjai felé."

 

Egy másik FIFpro tag, egy szlovén ügyvéd, név szerint Dejan Stefanovic egészen odáig ment, hogy azt sugallta, Mourinhót börtönbe lehetne zárni. Stefanovic a BBC World Service Sport-nak elmondta: "Ez egyértelmû megfélemlítés. Szlovéniában megvádolnánk Mourinhót és a legmagasabb büntetést kérnénk rá - három év börtönt."

 

 

"Nyilvánvalóan elbátortalanítani akarják Bastiant. Mourinho rossz példát mutat, egyértelmûen bíróság elé vinném."

 

"A mi esetünkben teljesen egyértelmû a böntetõ törvénykönyv. Ha megfélemlítés és zaklatás áll fenn, az börtönbüntetéssel jár, amire maximum három év szabadságvesztés adható."

 

"Schweinsteigernek a Hivatásos Labdarúgók Szövetségéhez kellene fordulnia, panaszt kellene tenni, én pedig büntetést keresnék Mourinho számára."

 

"Az elsõ csapat minden játékosának azokkal az edzõkkel kell dolgoznia, akik az elsõ csapatot edzik. Ugyanott, ugyanabban az idõben a többi csapattárssal együtt."

 

"Ez olyan, amit minden klubnak alkalmaznia kellene és a FIFA elõírásaiban benne kellene lenni."

 

A Manchester United nem kommentálta az esetet.

 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!