Mourinho: Idõ kell a mentális változáshoz

Jose Mourinho szerint idõre van szüksége ahhoz, hogy változtasson a mentalitáson azoknál a játékosoknál, akiket az elõdje, Louis van Gaal edzett.


Mourinho májusban vette át a csapat irányítását Van Gaaltól, akit a szurkolók sokat bíráltak a játékstílusa miatt.

 

A portugál edzõ hangsúlyozta, hogy filozófiája nem jobb, hanem "különbözõ"  elõdjéhez képest, majd hozzátette, hogy a szurkolóknak türelmesnek kell lenniük, míg beérik a munkája a kerettel.

 

"A csapataim különböznek Van Gaal csapataitól" - mondta.

 

"Szeretném hangsúlyozni, hogy nem azt mondom, hogy a csapataim jobbak vagy jobb ötleteim, elveim vannak."

 

"A csapataim különböznek és ezért nehéz szituáció, hogy változtassak a dinamikán. Könnyebb lenne, ha 20 új játékosom lenne és a nulláról kezdhetnénk, hiszen az elmúlt két évben nem az én elveim rögzõdtek bennük."

 

"Azonban a játékosok is emberek és mindig próbálnak alkalmazkodni ahhoz, amit az edzõ szeretne anélkül, hogy elveszítsék önmagukat."

 

"Természetesen vannak dolgok, amik két év után automatikusan a fejekben vannak és ezen nehéz változtatni, de keményen dolgozunk és a játékosok is mindent megtesznek."

 

 

"Vannak még hibák, messze vagyunk a tökéletestõl, de mindent megtesznek az alkalmazkodáshoz és a csapat lépésrõl lépésre az én csapatom lesz.

 

A vasárnapi, Leicester elleni Community Shield mérkõzés lesz az utolsó a Premier League kezdete elõtt.

 

"Minden fontos" - felelte arra a kérdésre, hogy a trófea elhódításának lehetõségeként vagy erõpróbaként tekint a találkozóra.

 

"A felkészülésünk eltérõ volt - jó volt néhány játékosnak, de nem elég a többieknek. Nem játszottunk elég mérkõzést."

 

"Más csapatok ellen kell edzenünk, ahogy tettük ezt az Everton és a Galatasaray ellen is, de ennek vége. Most a Leicester vár ránk a Premier League elõtt és ez már nem felkészülés, ez már tétmérkõzés."

 

"Hat cserénk lesz, nem csak három, szóval ez lehetõséget ad nekem arra, hogy több játékost pályára küldjek, olyanokat, akikrõl tudom, hogy még nincs meg az erõnlétük 90 percet végig játszani."

 

"Szóval egy kicsit minden lesz ezen a találkozón és természetesen meg szeretnénk nyerni."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!