Shaw-t boldogsággal tölti el elsõ trófeája a Unitedben

Luke Shaw elsõ trófeáját nyerte a Manchester Uniteddel vasárnap, miután Jesse Lingard és Zlatan Ibrahimovic góljaival 2-1-re megnyerték a Community Shield döntõjét.


Az angol válogatott bekk a tavalyi szezon javát kihagyta múlt szeptemberi kettõs lábtörése következtében, így a májusi FA-kupa sikerben sem vehetett részt. Az elõszezonban örömmel fogadta mindenki Shaw visszatérését és immáron tétmérkõzésen is szerepelhetett, miután Mourinho 69 percet adott neki a Wembleyben.

Röviddel a mérkõzés lefújását követõen a 21 éves balbekk az MUTV-nek nyilatkozva beszélt arról, milyen optimistán áll az új szezon elõtt Jose Mourinho irányítása alatt. "Igazán boldog vagyok, mert ez az elsõ trófeám" - magyarázta. "A csapat miatt is nagyon boldog vagyok, hiszen ez beindíthatja a szezonunkat."

Amikor arról kérdezték, sorsszerû volt-e, hogy Ibrahimovic lövi a gyõztes gólt, Shaw így folytatta: "Igen, természetesen, amikor a kispadon ültem, valaki azt mondta, 'a nagy embernek kell betalálnia' és így is tett. Nagyon magabiztos a saját játékát tekintve, szóval nem lep meg, hogy õ volt az, aki a gyõzelembe lõtte a csapatot."

Shaw, aki 2014 júniusában csatlakozott a Southampton csapatától, megdicsérte Jesse Lingard elõszezoni munkáját, miután egy szenzációs találattal nyitotta meg a gólok sorát a nemzeti stadionban: "Jesse nagyon jól teljesített az elõszezonban és ma szintén jól teljesített. Szeret nagy mérkõzéseken betalálni a Wembley-ben."

 

 

 


A Twitteren kiírt Mérkõzés embere szavazást Eric Bailly nyerte meg, és Shaw, akit szintén jelöltek a díjra, csak pozitívumokat tudott mondani új, elefántcsontparti csapattársáról.

"Azt mondanám, hogy õ volt a meccs embere" - mondta Luke. "Õ igazán jó, higgadt a labdával, nem kapkodott és nagyon szilárd eleme volt a védelemnek. Senki sem ment el ma mellette, és várom, hogy láthassam a játékost, akivé válni fog."

A vasárnapi mérkõzés elõtt a klub közleményt adott ki, melyben megerõsítették, Paul Pogba engedélyt kapott a Juventustól, hogy orvosi vizsgálaton vehessen részt és teljesíthesse szerzõdését régi-új klubjával.

"Miután láttuk, hogy mi történik, jó hangulat uralkodott a kereten" - magyarázta Shaw az MUTV-nek. "Egy újabb játékos, aki illik az erõs keretünkbe, lesznek játékosok, akik a helyükért fognak harcolni és erre van szükséged egy olyan élcsapatnál, mint a Manchester United, ez mindannyiunkat ösztökél majd, hogy még több trófeát hódítsunk el, ahogy tettük azt ma is."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!