Rizó Attila: Community Shield

Barátunkkal, Rizó Attilával készítettünk egy interjút a hétvégi Szuperkupa apropójából, és az új szezon során is többször megszólaltatjuk majd az immár évek óta Manchesterben élõ United drukkert. Attila a Wembleybõl követte végig az eseményeket szombaton.


Hosszú várakozás után a Community Shielddel tulajdonképpen elkezdõdött az új idény. Hogyan telik a holtszezon a városban és mennyiben tér el a légkör a manchesteri pubokban?

 

Unalmasan és lassan telt a nyár, ahogy ez lenni szokott. Persze az Európa-bajnokság segített, na meg az új játékosok és Mourinho mindig szolgáltatnak beszédtémát, de a pubokban ilyenkor nincs semmi extra.

 

 

Egy nappal a Szuperkupa elõtt Liverpool-Barcelona meccset rendeztek a Wembleyben és te már a városban voltál ekkor. Voltak már aznap is gyülekezõk a United drukkerek számára, vagy csak a meccsnapon kezdtek özönleni a stadion környékére?

 

Így van, pont sikerült akkorra idõzítenem az érkezést, amikor a Liverpool játszott a Wembleyben. United drukkereknek nyoma sem volt. A pubba, amibe be akartam volna menni, aznap csak a Liverpool drukkerek gyülekezõ helye volt.

 

Én még ott tartózkodtam a stadion környékén a meccs után is, így a szembejövõ párszáz (vagy inkább párezer) Pool drukker elég csúnyán is nézett rám, hisz rajtam meg United mez volt. Az "én ezt nem viselném a helyedben, de komolyan", illetve az "ez bátor, ez nagyon bátor!" beszólásokon kívül szerencsére nem volt belõle balhé.

 

 

Mennyivel másabb a Wembley hangulata, atmoszférája az Old Traffordéhoz viszonyítva és milyen helyrõl követted végig a meccset a szurkolótársaiddal?

 

Teljesen más a hangulata. Persze ez annak is köszönhetõ, hogy a Wembleybe ritkán járhat tétmeccsre egy csapat, így ezek az alkalmak mindig különlegesek, ellenféltõl függetlenül. Ezekre a meccsekre hivatalosan csak a bérletesek jelentkezhetnek, így mindig hangosabb is a szurkolótábor, mint az Old Traffordon. Erre a meccsre szerencsére sikerült az úgynevezett Singing Sectionbe jegyet szereznem, kapu mögé, 18. sorban álltam és szurkoltam.

 

 

Ez volt az elsõ tétmeccsünk hivatalosan a 2016/17-es szezonban. Mik az elsõ benyomásaid a csapat játékáról és miben vélsz felfedezni különbséget esetleg már most a tavaly látottakhoz képest?

 

Egy meccsbõl még túl sok következtetést nem lehet levonni, nyilván erõnlétileg sincsenek még toppon a játékosok, de az igazolásoknak köszönhetõen mindenképpen erõsödtünk védekezésben és támadásban is. Gyorsabb és kreatívabb focira számítok idén.

 

 

Félig-meddig amolyan költõi kérdésként, mennyire volt furcsa számodra Jose Mourinhót látni a partvonal mentén, miközben a Unitedet irányítja?

 

Nagyon sok United drukker örült az érkezésének, nekem viszont mindig is a legellenszenvesebb menedzser volt, így nagyon fura, fõleg amikor a "Mourinho's red army" szólt. Az eddigiek alapján viszont óriási pozitív csalódás; az pedig kifejezetten tetszett, hogy végig a partvonal mentén állt és nem csak ücsörgött.

 

A meccs vége felé közeledve érezni lehetett egyfajta beletörõdöttséget a 11-es rúgásokba, vagy az utolsó percekben is óriási buzdítást kaptak a játékosaink? Milyen volt összességében a hangulat?

 

Én nem éreztem beletörõdöttséget és szerintem a többiek sem azzal számoltak, hiszen jobbak voltunk, biztattuk a csapatot. Nem volt akkora a hangulat, mint az Everton elleni FA-kupa elõdöntõn vagy mint a döntõben, de természetesen fantasztikus volt.

 

 

Ibrahimovic gólt szerzett legelsõ meccsén is United mezben és elsõ tétmeccsén se maradt végül gól nélkül. Mekkora volt a hangrobbanás a gyõztes góljánál és milyen (volt) az általános fogadtatása?

 

Mourinhóval ellentétben õ nem olyan megosztó személyiség a United drukkerek körében szerintem, a nagytöbbség örült az érkezésének. A góljánál óriási hangrobbanás és kisebb képszakadás, ahogy ez általában lenni szokott.

 

 

Meddig maradtál a stadionban a lefújást követõen, sikerült az ünneplést is végig kísérned a lelátóról?

 

Szerencsére nem kellett sietnem sehova, így ott maradtam a lefújást követõen még egy jó fél órát, végig néztem a trófea átadását és ahogy elhozzák elõttünk a játékosok.

 

 

Milyen volt a meccs utóélete a szurkolók körében? Jellemzõen mindenki hazaindult, vagy azért volt kivel megünnepelni a szezon elsõ és remélhetõleg nem utolsó trófeáját a stadionon kívül is?

 

Én már nem mentem be meccs után sehova, de ahogy láttam, szépen megteltek a pubok a meccset követõen is, hiszen volt is ok az ünneplésre.

 

 

Végezetül, vasárnap kezdetét veszi a Premier League. Az odds mesterek manchesteri versenyfutást várnak a bajnoki címért. Te hogyan látod az esélyeket csak a két városi klub tekintetében?

 

Én is határozottan manchesteri versenyfutásra számítok. Mindkét csapatnak van egy nagyon erõs kerete és kiváló menedzsere. A Unitedet mindenképpen dobogós helyre várom, ahogy a Cityt is, azonban Pep Guardiolának a Premier League egy teljesen új dolog lesz és azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy õ itt meg fog bukni, ahogyan Van Gaal is megbukott. Persze olyan játékosokkal a keretben, mint Aguero, David Silva és De Bruyne a bajnoki címért kell versenyben legyenek. Szerintem Manchesterben fog kikötni májusban a trófea.

 

Attila által készített videók szombaton:

https://www.youtube.com/watch?v=u7zq6QNjP6c&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=9Z5yj71eank&feature=youtu.be


Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!