2017/18. - Interjú Szalai Attilával

Bár a bajnokság pihenőre vonult a válogatott mérkőzések miatt, addig szeretnék Nektek kedveskedni egy interjúval, melyet Szalai Attila barátommal készítettem. Kíváncsi voltam miként vélekedik a bajnoki rajtról, ő pedig örömmel válaszolt. Fogadjátok szeretettel...


Hogyan vélekedsz a szezonkezdetről, illetve mit gondolsz, az idén újra magasba emelhetjük a bajnoki trófeát? 

Igazából nem számítottam ilyen jó kezdésre. A rengeteg gól meglepett. Bizakodásra ad okot, hogy a góllövők nem ugyanazok a játékosok. Tehát minden meccsre jut egy-két-három kimagasló teljesítményt nyújtó labdarúgó. Az eddigi néhány forduló alapján úgy látom, szoros bajnokság elé nézünk. A nagyok hozzák a kötelezőt. Remélem, körbeverik egymást, és a kis csapatok is a mi malmunkra hajtják a vizet. Viszont nekünk a saját játékunkkal kell foglalkoznunk. Szállítani kell a kötelező győzelmeket, és akkor nem lesz baj. Bízom benne, hogy ha nem is sima galoppozásban, de szoros hajrában végül az Old Traffordon emelik majd fel a fiúk a PL-trófeát.

 

Véleményed szerint minek köszönheti a csapat ezt a remek rajtot?

Az biztos, hogy őrült nagy gépezet áll a háttérben, rengeteg szakemberrel. Mourinhónak nincs oka panaszra. Minden posztra több jó képességű játékosból válogathat. Néha csodálkozom is a furcsa rotációin. Ne feledjük, ez még a szezon kezdete, de akkor is remek eredmények születtek. Nagyon tetszik, hogy a játékosok tűzbe mennek a csapatért — ilyesmire az elmúlt években nem igazán volt példa. Ugyanazok a labdarúgók mintha megtáltosodtak volna. Én Mourinhót a világ három legjobb edzője közé sorolom, örültem is, amikor hozzánk szerződött. Óriási tapasztalata van mindenféle bajnokságokban, ami reményeim szerint nálunk hozza majd meg a gyümölcsét. A nemzetközi tapasztalatairól pedig ne is beszéljünk (gondoljunk csak a BL-trófeákra). Tudom, sokan nem szerették a buszos korszakát, de ne feledjük, milyen bajnokságokban és meccseken alkalmazta. A MU teljesen más, itt a támadó foci kötelező. Szerintem a tavalyi idény csak bemelegítés volt. Feltérképezte a játékosokat, az idén mindenki a legjobb oldalát fogja mutatni. Mint tudjuk, a volt klubjaiban sok játékosa rajongott érte. Azt látom, hogy az edzésen nem csak fizikai gyúrás folyik... Itt említeném meg a kitűnő nyári szerzeményeket, például Lukakut vagy Matićot. Lindelöf azonban még várat magára. Az első kettő minden várakozást felülmúlt, Lukaku ontja a gólokat, habár az első meccsein még egy bedobással is baja volt... Matić pedig egyszerűen fenomenális, mintha tíz éve itt játszana, elképesztő a munkabírása, nem affektál vagy színészkedik, egyszerűen teszi a dolgát. Úgy látszik, Vidić jó tanácsokkal látta el. :)

 

 

 

 

Látsz esélyt duplázásra, vagy esetleg triplázásra? 

Minden előfordulhat. Ha netán januárban sikerülne még valakit leszerződtetni, akkor valóban bármi megtörténhet. Hosszú menetelésre számítok minden fronton. Ezért jó az egy posztra jutó több remek játékos. Itt megemlíteném a sérüléseket is. Az elmúlt szezonokban feltűnően sok játékos robbant le. Én ezt a túlzott edzői programok rovására írnám. Valami nem stimmelt. De úgy látszik, ezt orvosolták. Maradjunk abban, hogy egy duplázásban kiegyeznék, PL + BL. :)

 

Mi a véleményed a sokak által fekete báránynak kikiáltott Fellainiről? Csúcsforma, vagy csak pillanatnyi fellángolás?

Tény, hogy tavaly volt néhány pocsék meccse, főleg, amikor beállították, és rögtön tizenegyest vétett. Viszont tavaly az egész csapat is egy kicsit ügyetlenebb volt, ám a szezon végére már nem panaszkodhatunk. Három trófea, BL-szereplés — ezt senki sem kritizálhatja, főleg vérbeli MU-szurkoló nem. Fellaini is ennek a játéknak volt a fekete báránya. Ahogy az előbb is mondtam, Jose tud valamit, hiszen a középszerű játékosokból is kihozza a maximumot. Én ezt lelki doppingnak nevezném. Nos, Fellaininél a jelek szerint ez többszörösen kifejezésre jutott. A harciasságával sosem volt baj, de az is igaz, hogy nem egy Mata-szintű varázsló. Viszont ilyen típusú játékosra is szüksége van a csapatnak.

 

Milyen terveid vannak? Merre találkozhatunk veled, illetve a munkáiddal a közeljövőben?

Csakis a sport és a zenei rajzok járnak a fejemben. Kiállítást bárhol és bármikor szervezhetek, szervezhetnek nekem, hiszen anyag bőséggel van. Az utóbbi időben rákaptam az Instagramra, és mondhatom, hogy élvezem. Rengeteg a pozitív visszajelzés élsportolóktól, zenészektől. Ez erőt ad a további munkához. Arról azért nem mondok le, hogy egyszer Manchesterben is kiállíthassam a karikatúráimat, természetesen a volt és a jelenlegi vörös ördögökről. :)

 

Ki a kedvenc a mostani játékosok közül, akinek szívesen készítenél karikatúrát is? :) 

Egyértelműen Zlatan a nagy kedvencem. Volt szerencsém kétszer is találkozni vele. Tudom, hogy sokan nem csípik, de körülötte mindig történik valami. Viszont ez nem hat ki a játékára, a sérüléséből is marketingfogást csináltak, higgyétek el, ez csak a klubot élteti, hiszen mondhatják, hogy nálunk sérült le, és példaértékűen bántunk vele. Ő ezt biztos meghálálja. Nyilvánvaló, hogy lassan felette is eljár az idő, de lesz még olyan meccs, ahol csereként fogja eldönteni a találkozót. Ne feledjük, hogy a tavalyi trófeákat neki is köszönhetjük. Csak azt sajnálom, hogy nem néhány évvel korábban jött hozzánk.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!