Mourinho: Harcban leszünk a bajnoki címért

José Mourinho kijelentette, célja nem más, mint hogy az idei szezonban bajnokcsapatot csináljon a Manchester Unitedbõl.


A United Sir Alex Ferguson utolsó szezonja, azaz a 2012/2013-as pontvadászat óta nem ülhetett fel a Premier League trónjára, Mourinho azonban eltökélt, hogy visszahozza a bajnokoknak járó serleget az Old Traffordra.

 

A portugál menedzser, aki a nyár folyamán vette át Louis van Gaal örökét a manchesteriek kispadján, nem szeretne megelégedni azzal, hogy csapatával a legjobb négy között végeznek - ami elõdjérõl viszont nem volt elmondható - ugyanis hiszi, egy olyan klubnak, mint a United, nem kell félnie egyértelmû célokat meghatároznia egy új szezon kezdetén.

 

"Úgy érezzük, hogy esélyesek vagyunk a bajnoki cím megszerzésére. De azt is tudjuk, hogy mások is rendelkeznek hasonló ambíciókkal, mint mi" - kezdte Mourinho, aki a nyár folyamán alaposan megerõsíthette játékoskeretét.

 

"Ha a szezon végén egy olyan csapat lesz a bajnok, akik jobbak mint mi, akkor az nagyszerû - ilyen a futball. Jelen pillanatban a Manchester Unitednél, mint futball klubnál, nem beszélhetünk másként. Harcban fogunk állni a bajnoki címért."

 

 

"Sokan gondolkodnak hozzánk hasonlóan, csak félnek egyértelmûen kinyilatkoztatni. Inkább terelnek, és védekezõ taktikát folytatnak szavaikban. Inkább elbújnak, vagy megcsavarják a szavaikat, hogy ne lehessen utólag számon kérni õket. Nem ez a mi utunk. Nem hiszem, hogy ez lenne a Manchester United."

 

"Nekünk azt kell hogy mondjuk, bajnokok akarunk lenni, azzal együtt, hogy természetesen tiszteletben tartjuk a többi csapatot is, aztán elõfordulhat, hogy ez nem sikerül. Talán éppen hogy csak odaérünk a végén, és örülni fogunk annak is, hogy a legjobb négy között végzünk."

 

Vasárnap Bournemouthban indul a szezon Mourinho alakulata számára, õ pedig nem számít könnyû délutánra Eddie Howe együttese ellen.

 

"Stabilitás. Ugyanazok a játékosok, ugyanaz a menedzser, már évek óta" - tette hozzá, amikor a Cseresznyésekrõl kérdezték.

 

"Nem változott meg a stílusuk, hisznek ebben a játékstílusban, emellett pedig három-négy játékossal is megerõsítették a keretüket. Biztos vagyok benne, hogy nehéz mérkõzés elébe nézünk."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!