Mourinhot örömmel tölti el Mata teljesítménye

Jose Mourinho Juan Mata teljesítményét dicsérte, miután a spanyol nyitotta meg a gólok sorát a Bournemouth otthonában a végül 3-1-es United gyõzelemmel végzõdõ találkozón.


Mata az elsõ félidõ vége elõtt öt perccel szerezte meg a vezetést a United számára a Vitality Stadium nézõi elõtt, amit Wayne Rooney és Zlatan Ibrahimovic góljai követtek, eldöntve ezzel a mérkõzés végkimenetelét.

Adam Smith ugyan szépségdíjas góllal szépített, de Mourinho csapata kényelmesen biztosította a gyõzelmet új menedzserük elsõ bajnoki mérkõzésén.

Matát, akit a Chelsea-nél Mourinho eladott ott töltött idejük során, lecserélték a mérkõzés során, miután a Leicester City ellen a kispadról szállhatott be.

A spanyol kezdõbe nevezése egyike volt a két változtatásnak a Wembley-ben rendezett Community Shield döntõhöz képest és Mourinho a mérkõzés után a Sky Sports-nak nyilatkozva elmondta, ez volt a tökéletes meccs Mata számára, hogy megmutathassa magát.

"Ez egy fontos gól volt, egy okos gól, egy gól olyasvalakitõl, akinek a zsigereiben van a játék" - mondta Mourinho. "Nagyon jól ismerem õt, hiszen hat hónapot dolgoztam vele egy korábbi klubnál. Pontosan tudom, hogy mit adhat és hogy mit nem, szóval ha a tökéletes mérkõzést keressük, amin ezt megmutathatja, az a mostani volt, a mai nap errõl szólt."

"Boldog vagyok miatta, de ugyanakkor az egész csapat miatt is, még a késõbb érkezõkkel is elégedett vagyok, mert hozzájárultak a találkozóhoz és a cserepadon ülõkkel is ez a helyzet. Éreztem, hogy velünk voltak."

"Valami erõset építünk és ahhoz, hogy ez sikerüljön, nem csak a pályán lévõkre van szükséged, hanem a padon lévõkre és azokra is, akik nem kerülnek be a keretbe, ez alapvetõen olyan, mint egy család."

"Ezt érezhettük ma azzal a pár ezer emberrel [a szurkolókkal] és ezt el tudom képzelni péntek este is az Old Traffordon, úgy vélem képesek lesznek a játékukat játszani."

 

 

 


Mourinho elégedett volt a United Premier League nyitómérkõzésén nyújtott teljesítményével, és elmondta, a Leicester City felett aratott Community Shield gyõzelem egy ideális felkészülés volt együttese számára az új idényre.

"Ez egy jó és fontos gyõzelem egy olyan helyen, ahol tavaly három pontot veszítettünk" - tette hozzá Mourinho. "Ez csupán három pont, és nincs szusszanásnyi idõ sem, hiszen közeleg a következõ mérkõzés."

"A Leicester elleni reakciónk jó volt. Remek tesztnek bizonyultak számunkra és a mérkõzés intenzitása a Wembley-ben a lehetõ legjobb edzést jelentette a Premier League kezdete elõtt."

"Ez a hét tényleg jó volt nekünk, jól dolgoztunk, keményen és alaposan felkészültünk a mérkõzésre. Jó kondícióban érkeztünk és a Community Shield megnyerése mindig lökést ad."

"Most már a Southampton elleni hazai mérkõzésre irányul a figyelmünk két gyõzelemmel és három Premier League ponttal a tarsolyunkban, szóval remélhetõleg készen állunk az Old Traffordon a játékra."

 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!