Mourinho: A United karrierem csúcsa

A Sky Sports-nak adott exkluzív interjú során Mourinho elmondta, a Manchester United menedzsereként elérte "karriere csúcsát", és elárulta, akár még tizenöt évig is dolgozhat.


Az 53 éves Mourinho a United menedzseri székében elsõ bajnokiját vívhatja meg az Old Traffordon a Southampton ellen, miután elsõ két mérkõzését megnyerte a Community Shield döntõben a Leicester ellen, valamint a Premier League elsõ fordulójában a Bournemouth vendégeként.

Mourinho utolsó tizenkét hónapja egy hullámvasút volt, miután a tavalyi szezont Premier League bajnokként kezdte, majd decemberben kirúgták a Chelsea-tõl, azonban a portugál menedzser leszögezte, sok áll még elõtte.

A Sky Sports-nak nyilatkozva Mourinho magabiztosan állította, legjobb évei menedzserként még csak most következnek.

"Voltam már a világ legnagyobb klubjai közül egy párban" - mondta. "Ez a karrierem csúcsa, de ez karrierem korai szakaszában jött el."

"Menedzserként még igazán fiatal vagyok, és úgy gondolom, legjobb éveim még csak most jönnek."

 

 

 


"Nem vicceltem [amikor azt állítottam, még 15 évig dolgozni fogok menedzserként]. 53 meg 15 az 68, szóval azt mondanám 14, 15, 16 vagy még több év, de nem igazán látom a jövõmben azt, hogy 70 éves koromnál elõbb hazamenjek."

Mourinho a legutóbbi 12 évének egyik legsikeresebb érdeme a United számára inkább volt csapás, ugyanis a portugál 20 alkalommal találkozott a klubbal a Porto, Chelsea, Inter és Real Madrid színeiben, és mindössze 2 alkalommal veszített ezen tétmérkõzések során.

2004-ben a Portoval kiütötték a Unitedet a Bajnokok Ligájából, melyet Mourinho egy emlékezetes futással ünnepelt meg az oldalvonal mellett, azonban ragaszkodik hozzá, jó kapcsolatot ápolt a United szurkolóival.

"Még ellenfélként is jó kapcsolatot tudtam teremteni a szurkolókkal, sosem voltak problémáim, és nem mindig viselkedtem megfelelõen. Az elsõ ilyen alkalom az volt, amikor az oldalvonal mellett rohangáltam ünnepelni a gólt."

"Próbáltam mindig kedves lenni és kapcsolatot teremteni az Old Trafford rajongótáborával. Most pedig megyek és azt tehetem, amit eddig sosem, a támogatásukat kérhetem. Mindig ellenük játszottam, azonban immár az én oldalamon vannak."

"Szurkolóként elmehetsz a stadionba és nézheted a mérkõzést, vagy elmehetsz és együtt élhetsz a játékkal, és én erre kérem õket, menjenek az Old Traffordra és éljenek együtt a meccsel. Ha így tesznek, ez a közel 80 ezer ember plusz a pályán lévõ 11 az ellenfél 11 embere ellen esélyt sem ad majd az ellenfélnek. Ezt a felelõségget nekik szánom, ha a játékosaim mögé állnak, hatalmas esélyünk lesz."

 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!