Mourinho a Schweinsteiger-ügyrõl

José Mourinho elmondta, 'nagyon nehéz' lesz Bastian Schweinsteigernek pályára lépnie a Manchester Unitedben, és 'meglepõdött', hogy a Bayern München nem próbálta visszaigazolni õt.


A német válogatott 32 éves egykori csapatkapitánya partvonalon kívülre került az Old Traffordon Mourinho megérkezése óta, aki a tartalékokhoz vezényelte.

 

A Bayern elnöke, Karl-Heinz Rummenigge korábbi nyilatkozatában elmondta, "nehezen tudja elhinni" azt, ahogyan Mourinho bánik Schweinsteigerrel, és szerinte mindez a jövõben vissza fogja vetni a klubot az átigazolási piacon.

 

Mindezekre válaszolva pénteken Mourinho így nyilatkozott:

"Miután olvastam nyilatkozatokat néhány embertõl a Bayern részérõl, azt gondoltam, hogy egészen Manchesterig futnak majd, hogy visszavigyék õt (Schweinsteiger), ez azonban nem történt meg."

 

"Eléggé meglep, hogy Rummenigge úr nincs itt, hogy visszavigye õt."

 

Schweinsteiger pár nappal korábban jelentetett meg közleményt saját Facebook-oldalán, amelyben közölte, más európai klubnál nem kíván szerepelni, csak a Unitedben.

 

 

Mourinho azonban nem látja maga elõtt ennek a forgatókönyvnek a megvalósulását, tekintve, hogy milyen választási lehetõségei vannak posztján, ráadásul olybá tûnik, hogy még az akadémiai kerethez is elõbb lenne hajlandó nyúlni sérülések esetén, mint a német világbajnok középpályáshoz.

 

"Nagyon nehezen elképzelhetõ ennek a megvalósulása. Nem mondom azt, hogy lehetetlen. Azt mondom, hogy nehezen elképzelhetõ" - válaszolta a portugál, amikor Schweinsteiger esélyeirõl kérdezték a felnõtt csapatban való szereplést illetõen.

 

"Olyan játékosokat számba véve kell a döntésünket meghoznunk, mint Paul Pogba, Marouane Fellaini, Ander Herrera, Morgan Schneiderlin és Michael Carrick."

 

"Öt játékosunk van két posztra Nagyon nehéz adott esetben döntést hozni ebben a kérdésben."

 

"23 játékosom van a keretben, és nagyobb változás már nem lesz, senki nem távozik, és senki nem is fog érkezni."

 

"23 játékos több, mint elég, és ha esetleg problémánk lenne, vagy jön egy lehetõség, akkor még az Akadémián lévõ játékosokból is meríthetek, akik fejlõdéséhez boldogan járulnék hozzá."

 

Ezzel a jelenleg még két évig érvényes szerzõdéssel rendelkezõ Schweinsteiger gyakorlatilag ellehetetlenített helyzetbe került, de Mourinho elmondása szerint nem aggódik a szituáció okán.

 

"Nem tudok helyette választ adni. Ez az õ élete. Ez az õ karriere. Szerzõdéssel rendelkezik a Man Uniteddel, és minden joga megvan ahhoz, hogy maradjon."

 

"Ez nem probléma számunkra. A futball a döntéshozásról szól. Egész karrierem során ezt tettem. De nem csak én, mindenkire igaz ez. Néhány játékos így, néhány pedig úgy reagál bizonyos döntésekre."

 

"Bastian nem beszél sokat. Kiadta legutóbbi közleményét, amelyhez minden joga megvolt ilyen udvarias és tárgyias formában. Nincsen ezzel semmiféle probléma."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!