Shaw: A sikereim határozzák meg, ki vagyok, ne a sérülésem!

Luke Shaw elmondta, nem szeretné, ha úgy azonosítanák õt, mint "a balhátvéd, aki eltörte a lábát", és eltökélt, hogy trófeákat hódítson el az angol válogatottal és a Manchester Uniteddel egyaránt.


Shaw közel egy évig nem léphetett pályára, miután kettõs lábtörést szenvedett tavaly szeptemberben a PSV Eindhoven ellen a Bajnokok Ligájában.

A 21 éves játékos visszatért sérülésébõl az új szezon kezdetére és az angol válogatott Szlovákia elleni világbajnoki selejtezõjére is behívót kapott Sam Allardyce-tól, miután remekül tért vissza klubjában.

A magasra értékelt szélsõhátvéd leszögezte, innentõl a pályán elért sikerei által szeretne hírnevet szerezni, mintsem horrorisztikus sérülése okán.

"Természetesen nem szeretném, ha az emberek úgy azonosítanának be engem, mint a balhátvéd, akinek fiatalon eltörött a lába" - mondta.

"Trófeákat szeretnék nyerni, nem csak a Uniteddel, Angliával is."

"Azt szeretném, ha a pályán látottak miatt tudnák a nevem, és a trófeák mennyisége miatt, amelyet remélhetõleg sikerül elérnem."

 

 

 


A sérülés súlyossága ellenére Shaw boldogan beszél az esetrõl, és nem okoz számára problémát visszatekinteni a történtekre.

"Nem bánom, ha a lábammal kapcsolatos kérdésekre kell válaszolnom. Úgy gondolom, olykor az emberek nem szeretnek ilyesmirõl beszélni, de engem ez nem zavar" - mondta.

"Nem zavart, ha videókat vagy képeket láttam a lábamról. Ez talán furán hangzik, de jól érzem magam, ha errõl beszélek, mert jelenleg erõsebbnek érzem magam, mint valaha."

"Elõször arra gondoltam, 'vajon tényleg ilyen vagyok'? De végtére a lábamról van szó."

"Egyértelmû, hogy nehéz idõszakon mentem át akkor, de erõsebb személyként tértem vissza. De ez már nem zavar."

 

 

 


Shaw eredetileg a 2016-os Európa-bajnokság kezdetének dátumát tûzte ki lehetséges visszatérésére.

Azonban amikor nyilvánvalóvá vált, hogy a kontinesviadal kezdetére nem tud felépülni, és nem lesz Roy Hodgson keretének tagja, Shaw elfogadta, hogy kihagyja a franciaországi Eb-t.

"Ez egy Európa-bajnokság és ez hatalmas dolog számomra, de elõtte egy hónappal fel kellett, hogy adjam ezt az álmom" - mondta.

"Ez volt a lehetõ legjobb döntés, amit hozhattam. Bár ott lehettem volna, de visszanézve jó döntést hoztam azzal, hogy nem mentem."

Shaw hosszú ideje várt visszatérést Jose Mourinho elsõ Premier League bajnokiján a Bournemouth ellen ejthette meg.

 

 

 


Shaw elvetette a lehetõségét annak, hogy a Chelsea-be igazoljon még Mourinho irányítása alatt, azonban a hátvéd ragaszkodik hozzá, hogy a portugál egyáltalán nem neheztel rá, amiért a Unitedhez csatlakozott.

"Viccelõdött ezzel kapcsolatban velem, de nem neheztel emiatt" - mondta a korábbi Southampton játékos. "Nem kellett errõl egyáltalán beszélnünk, hogy tisztázzuk a helyzetet vagy bármi hasonló."

"Úgy vélekedtem akkor, hogy a karrierem azon pontján jobb esélyem van a Manchester Unitedben játszani. Patrice Evra távozott és Jose akkoriban egy szilárd hátsó négyessel rendelkezett, amirõl tudtam, hogy kedveli azt. Szóval, bár a Chelsea közelebb volt az otthonomhoz, úgy éreztem, a United a jobb választás számomra."

"Egy pillanatig sem gondoltam a pénzügyi részletekre. Nem a fizetésrõl, hanem a futballról szólt minden."


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!