Ferguson nincs a hatalmas bérek ellen

A Manchester United korábbi menedzsere, Sir Alex Ferguson megvédte a Premier League-ben legmagasabb bérekkel rendelkezõ játékosokat és hangsúlyozta, megérik a pénzüket.


A manchesteri legendának semmi baja nincs az olyan játékosokkal, mint Zlatan Ibrahimovic, Wayne Rooney és Paul Pogba az Old Traffordon - vagy a City-ben szereplõ Yaya Touréval és Sergio Agüeróval.

 

Ezen ötös tagjai fejenként több, mint 200 ezer fontot tehetnek zsebre hetente, ám Fergie elmondta: "Két évvel ezelõtt a TV jogok olyan helyzetet teremtettek a Premier League-ben, mely révén nyilvánvalóan növekedni fognak az átigazolási összegek és a bérek."

 

"A játékosok fizetésének tekintetében ez teljesen korrekt. Õk azok, akiket az emberek látni akarnak, különösen a Premier League-ben. abban a percben, hogy az üzlet megköttetett, egyértelmûvé vált, hogy sok dolog növekedésnek indul."

 

 

Sir Alex amiatt sem aggódik, hogy az angol bajnokságban egyre több külföldi menedzser dolgozik, köztük négy olasz is.

 

"A Premier League egy mágnes minden top edzõ számára" - folytatta Sir Alex. "Nem csak az olaszoknak. Ott van Jürgen Klopp, aki német, ott van Jose Mourinho, aki portugál, vagy a spanyol Pep Guardiola."

 

"Az olasz menedzserek megalapítják saját iskolájukat a PL-ben, de ez a bajnokság már nemzetközi menedzserek gyûjteménye, mert úgy gondolom, a Premier League jelenleg valószínûleg a legvonzóbb bajnokság Európában."

 

"Ha megnézzük például a televíziós számokat Amerikában, minden az angol fociról szól. Az angol játék egy nagyon vonzó játék, ezért is vannak ott a menedzserek, a kíhívás miatt."

 


Manchester Evening News

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!