Sky Sports: Jose exkluzív

Jose Mourinho, a Manchester United menedzsere a mai derbi elõtt Patrick Davisonnal beszélgetett többek között Pep Guardioláról és a United bajnoki esélyeirõl.


A menedzser alig ült le és máris bevallotta, soha nem volt óvatos a szavakkal.

 

"Az nem én vagyok. És a Manchester United sem ez. Túl nagy õ ehhez" - mondta.

 

Beszélt azokról a döntésekrõl, melyek a játékosait érintik, arról, hogy kijelentette, ebben a szezonban a bajnoki cím a cél, miközben más menedzserek sokkal óvatosabbak, legalábbis nyilvánosság elõtt mindenképp, mert könnyebb, biztosabb célokat emlegetnek.

 

Nem sok ember van, aki jobban tudná, hogy Mourinho nem óvatos a szavakkal, mint a mai ellenfél vezére, Pep Guardiola. Még a Barcelona menedzsereként találkozott Mourinhóval néhányszor.

 

De az a Mourinho, aki leült a Sky Sports riporterével beszélgetni, nem a régi Mourinho volt. Ez a Mourinho tisztelettudó, szerény és amióta a Manchester United menedzsere lett, saját csapatára koncentrál. Röviden és tömören, õ egy óvatos Mourinho volt.

 

"Nem érdekel" - mondta a hype-ról és az egyre csak növekvõ figyelemrõl. "Csak ott akarok lenni az Old Traffordon és kezdõdjön egy meccs. Ha lehetne, már ma este meccsen lennék."

 

Nem igazán akart Guardioláról beszélni. Nem akart beszélni történelmükrõl. Nem érzi, hogy korábbi találkozásaik, köztük több nagy meccs - melyeket botrányai beárnyékoltak - hatással lesznek a manchesteri derbire.

 

"Azok teljesen más szituációk voltak" - folytatta a portugál, összehasonlítva a Premier League csatáit a korábbiakhoz képest. "A Barcelona az Barcelona és nem a Manchester United. Az Inter és a Real Madrid sem a Manchester United. Más játékosok, más filozófia, más versengés."

 

 

"Nem látom azt, hogy lenne hátránya vagy elõnye annak, hogy a múltban oly sok meccsen összecsaptak csapatok."

 

Ellentétben másokkal, Mourinho nem feltétlen látja, hogy a nagy költekezések és a világ talán két legjobb menedzsere új korszakot nyitna. 

 

"Mikor 2004-ben ide jöttem, a Manchester City nem harcolt a címért" - nyilatkozta Jose, visszaemlékezve elsõ angliai idõszakára. "Aztán elmentem Olaszországba, majd Spanyolországba és mikor visszatértem, más Man City fogadott. Bajnokok lettek Mancinivel és Pellegrinivel is. Ez volt egy új évtized kezdete. Ebben a szezonban is pontosan ott lesznek, ahol voltak - nagyon fontos kihívók lesznek."

 

"Nagyon jó keretük van, remek játékosokkal és egy kiváló menedzserrel, aki jobbá tudja tenni õket. De ennyi, nem több. Minden menedzser más és más, minden menedzsernek vannak új elképzeléseik. Olykor nagyok a különbségek, máskor pedig nem."

 

"Láttam minden meccsüket és nyilvánvalóan még vannak részletek, amik különböznek attól, ahogyan Guardiola akar játszani."

 

Érdekes, de Mourinho szerint Sergio Agüero távolléte nehezebbé teszi csapata dolgát abban, hogy megállítsa a City-t, hisz tudja, hogy vele miként játszik a City, de az argentin nélküli játékban nem olyan biztos.

 

És hogy milyen lesz a hangulat a manchesteri derbin? Mourinho nagyon várja már, hogy átélhesse.

 

 

"Vannak olyan hazai meccsek, amikor nem érzed, hogy otthon lennél. De az Old Traffordon játszva azt érzed, otthon vagy" - reagált, emlékezve a Southampton elleni, elsõ hazaijára.

 

"El tudom képzelni, hogy a városi rivális ellen még jobb lesz ez az érzés. Fantasztikus hangulat lesz a stadionban, remélhetõleg minden jól alakul majd és ha lehetséges, három pont lesz a zsebünkben."

 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!