Mourinho: Rashford immáron kezdõjátékos

Jose Mourinho elmondta, Marcus Rashford a manchesteri derbin nyújtott teljesítményének köszönhetõen bejátszotta magát a kezdõcsapatba.


Rashford, aki már a szezon korai szakaszában gyõztes gólt jegyezhetett a Hull ellen és mesterhármassal debütált az angol U21-es válogatottban, még nem volt kezdõ Mourinho irányítása alatt, azonban szombaton csereként lépett pályára 2-1-es hátrányban Manchester City ellen.

Henrikh Mkhitaryan és Jesse Lingard a félidõben elhagyták a pályát, helyettük pedig a fiatal angol csatár és Ander Herrera állt be, és a United veresége ellenére Rashford teljesítménye meggyõzte menedzserét, hogy a Feyenoord ellen kezdõként megkapja lehetõségét.

"A következõ nagy mérkõzés a Feyenoord ellen lesz, és játszani fog" - mondta Mourinho. "Teljesen megbízom benne. Tudom, hogy abszolút briliáns jövõ áll elõtte."

"Õ elsõsorban egy kilences és ha különbözõ pozíciókban szeretnéd szerepeltetni, dolgozni kell vele, fejleszteni õt, de az õ nagy személyisége segíteni fog ebben."

"Alap esetben az emberek a tehetséget veszik figyelembe, de a személyiség ezen a szinten nagyon, nagyon fontos és õ errõl tanubizonyságot tett a múlt szezonban, azonnal látható volt tõle. A második félidõben azt nyújtotta számunkra, amire szükségünk volt, amit nem kaptunk meg Mikitõl és Jesse-tõl az elsõben."

 

 

 


Mourinho szavaiból ítélve Mkhitaryan és Lingard is azok közé tartozik, akik várhatóan a kispadon lesznek majd az Európa-liga mérkõzésen: "Ha azt kérdezed, hogy valamelyikük szerepel-e majd a Feyenoord ellen, a válaszom nem."

"Itt most nem arról van szó, hogy  ezzel büntetem õket. Itt arról van szó, hogy a csapatom a teljesítmények alapján választom ki. Szóval természetesen más játékosokat fogok szerepeltetni."

"A játékosok olykor csalódást okoznak a menedzsereknek. Ez vajon az õ hibájuk vagy az enyém? Nos, ez az én hibám, hiszen én vagyok a menedszer és ez az én döntésem."

"Néhány srác nem tudott megfelelõen koncentrálni, figyelni, nem találták a mérkõzés dimenzióját, ami egy derbivel jár. Ennek semmi köze a tapasztalathoz. Rashford beállt a második félidõben és úgy játszott, mintha az U18-as csapatban tenné azt a Salford City ellen."

"Sosem tudhatod, hogyan fognak a játékosaid reagálni, különösen akkor, ha nem ismered õket annyira jól. Pár hónap után még nem telt elég idõ, hogy igazán jól ismerhessem õket. Azonban most, a következõ nagy mérkõzés elõtt már tudom, hogy ki lesz képes kezelni a rá nehezedõ nyomást."


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!