Vidic majdnem a Liverpoolé lett

Nemanja Vidic a Manchester United legendájává vált, miután Bajnokok Ligáját, öt bajnoki címet, három Ligakupa trófeát, öt Community Shieldet és egy klubvilágbajnoki serleget nyert az Old Traffordon eltöltött kilenc szezonja során.


De a dolgok sokkal máshogyan is alakulhattak volna, hisz a 34 éves Vidic elárulta, közel járt ahhoz, hogy a Liverpoolhoz szerzõdjön, ám végül a manchesterieket választotta 2005 decemberében.

 

Így a Szpartak Moszkvánál töltött két szezon után a szerb aláírt - Rafa Benitez vágya ellenére - Sir Alex Ferguson csapatához, mely 7 millió font körüli összeget adott érte.

 

"Benitez felhívott engem és majdnem odamentem" - nyilatkozta Vidic a FourFourTwonak. Érdekelt a dolog, de nem tudtam jól angolul és szenvedtem a kommunikációval."

 

"Aztán jött a Manchester United. Fergie felhívott és azt mondta: 'Láttalak a franciák elleni válogatott mérkõzésen - le akarlak igazolni.' Ezután minden nagyon gyorsan ment, két napon belül minden el volt intézve."

 

 

Vidic számos hatalmas összecsapás részese volt a Liverpool ellen, ezek során négyszer ki is állították õt, köztük háromszor egymás utáni rangadókon. Miután szinte telepatikus kapcsolatot alakított ki védõtársával, Rio Ferdinanddal, Vidic többször is a világ legjobb csatárai ellen szerepelt manchesteri idõszaka alatt. A szerb szerint Didier Drogba ellen nehezebb feladata volt, mint Fernando Torres ellen.

 

"Drogba keményebb volt" - folytatta. "Torres mindig lehetõséget teremtett a gólszerzésre, de Drogba egész meccs alatt a nyakadon lógott. Sokan azt mondják, volt egy nehéz meccsem Torres ellen, de ez csak egy mérkõzés volt. Elfejelhettem volna a labdát, de inkább meggondoltam magam és megpróbáltam Edwinhez passzolni. Rosszul mértem fel a távolságot, Torres pedig gólt lõtt."

 


Daily Mail

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!