Rooney: Tartoztam a szurkolóknak

Wayne Rooney még csak ízlelgeti a Manchester City elleni csodálatos gyõztesgólja utáni dícséreteket, és az Old Trafford közönségének ajánlotta találatát.


Az angol válogatott csatár csodálatos képességeirõl adott tanúbizonyságot, amikor a manchesteri derbi 78. percében egy briliáns ollozós mozdulattal szerzett góllal a Vörös Ördögök javára döntötte el a manchesteri derbit.

 

Rooney a mérkõzés utáni nyilatkozatában pályafutása legszebb góljaként aposztrofálta a három pontot érõ akrobatikus mutatványát, míg Sir Alex Ferguson nem fukarkodva a dícsrettel az Old Trafford legszebb góljává nyilvánította a sorsdöntõ mozdulatsor eredményét.

 

Ritkán emelkedhetett hasonló magasságokba az idei szezonban az eddig jobbára csak szenvedõ támadó, aki leginkább gyenge formájával, magánéleti problémáival, és a szerzõdéshosszabbítása körüli huza-vonával hívta fel magára a figyelmet.

 

"A Manchester United szurkolóinak tartoztam ezzel" - kezdte az egykori Everton-játékos.

 

"Nem éppen pályafutásom legjobb szezonját futom, és tudom, hogy milyen nagy mérkõzés ez Manchesterben, úgyhogy remélem sikerült örömet okoznom."

 

"Most az a célom, hogy megtartsam góllövõ formámat, hogy segítsek visszaszerezni a bajnoki címet a csapatnak."

 

 

A Vörös Ördögöknek a tegnap aratott gyõzelemmel sikerült továbbra is megtartani a négy pontos távolságot legközelebbi riválisuk, az Arsenallal szemben, azonban a Cityvel szembeni fórjuk már 8 pontra duzzadt, ráadásul úgy, hogy egy mérkõzéssel kevesebbet játszottak.

 

"Mi vagyunk az a csapat, akit üldöznek. Tudjuk, milyen érzés a bajnokság listavezetõjének lenni, és ugyanilyen pozícióban végezni a célfotón" - tette hozzá.

 

"A menedzserrel, és a játékosokkal megvan a kellõ tapasztalatunk hozzá, és tudjuk, mit kell tennünk."

 

"Remélhetõleg a következõ hat-hét mérkõzés során sikerül megtartani az elõnyünket, vagy akár növelni is."

 

Rooneynak határozott véleménye van arról is, hogy sokak szerint Roberto Mancini drágán összevásárolt Cityje csak a szerencsét okolhatja, hogy üres kézzel kellett elhagyniuk az Old Traffordot, kihangsúlyozva hogy kevesebbet tettek a gyõzelemért, mint a hazaiak.

 

"Nem hiszem, hogy balszerencsések lettek volna."

 

"Jól játszottak. Remekül járatták a labdát. Nem igazán tudtak veszélyhelyzetet teremteni. Nem tudtak meghátrálásra késztetni minket."

 

"Silva elsõ félidei helyzetén kívül nem volt tiszta lehetõségük."

 

"Nekünk viszont volt kettõ-három is. Ilyen alapon megérdemelten gyõztünk."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!