Exkluzív interjú Marcus Rashforddal

Marcus Rashford reméli, hogy egy idei, számára gólokban gazdag szezonnal képes lesz igazán csatárrá válni majd és trófeák nyeréséhez segítené a Manchester Unitedet.


A 18 éves játékos nagy utat tett meg, mióta a Midtjylland ellen debütált hét hónappal ezelõtt, az ismeretlenségbõl meteorként becsapódva a Manchester United felnõttcsapatába.

Tavaly nyolc gólt szerzett áttörést jelentõ szezonjában, idén pedig már három találatnál jár, legutóbb a Northampton Town kapuját terhelte egy találattal a Ligakupában.

Egy exkluzív interjú keretein belül Rashford felfedte azon ambícióját, hogy gólokat szerezve igazi csatárrá válhat idõközben, aki képes több pozícióban is szerepelni.

"Több gólt szeretnék szerezni, a fõ ambícóm a gólok" - mondta. "Egy pár éve az volt a célom, hogy minél több gólt szerezhessek, amivel meg tudom mutatni tehetségem az embereknek és azt, hogy mire vagyok képes."

"Azonban a dolgok mostanra megváltoztak. Vannak mérkõzések, amikor talán nem vagy a kapu közelében, de ez nem azt jelenti, hogy nem szerezhetsz gólokat és nyerheted meg a mérkõzést csapatodnak."

 

 

 


"Jó csapattal rendelkezünk, és ebben a szezonban trófeákért harcolunk. Személyes szinten a célom minél több gólt szerezni."

"Szeretnék igazi középcsatárrá válni. Az a célom, hogy képes legyek a jobb és bal oldalon is szerepelni, továbbá középen is."

"Hogy erre képes lehessek, fejlesztenem kell a játéktudásom, hiszen azokon a területeken 12 vagy 13 éves korom óta nem játszottam, így a pozicionálással gondban vagyok."

"A menedzser a bal és jobb oldalon való játékomon is dolgozik velem, úgy gondolom szeretné, ha fejlõdnék azokon a területeken."

Sokan attól tartottak, hogy Jose Mourinho érkezésével megakad majd Rashford fejlõdése - ezeket az aggodalmakat alátámaszthatja, hogy az angol válogatott játékos eddig mindössze kétszer volt kezdõ a szezonban a portugál irányítása alatt.

 

 

 


Azonban Rashford, ahogy Louis van Gaal alatt februárban, most is élt a lehetõséggel, így ahelyett, hogy a kevés játéklehetõség miatt panaszkodna, megpróbálta pozitívan szemlélni Mourinho csapatválasztásait.

"Ez frusztráló, de nem vagyok mérges amiatt, hogy nem játszom, mert megértem, hogy ez nem egyszerû" - tette hozzá.

"Nagyon sok nagyszerû játékosunk van és nagyon sok olyan játékos is, aki hasonlóan hozzám nem kapja meg azt a mennyiségû játékidõt, amelyet valószínûleg megérdemelne."

"De mindez jó a keret számára, mert mindenki versenyzik az edzéseken, és ez egyénenként és csapatként is fejleszt minket. Az, amit a menedzser tett a játékosokkal és a csapattal, az egy jó dolog."

"Én csak próbálok szabadan játszani, ahogy tavaly is tettem, és a menedzser támogat ebben. Ahogy a Hull ellen is tette, mikor beállított, csak annyit mondott, hogy menjek és segítsem a csapatom gyõzelemhez."

"Felbukkantam a pályán mindenhol a mérkõzés alatt, hogy réseket találhassak és gyõzelemhez segíthessem a csapatomat."
 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!