Beharangozó: Manchester United - Zorya Luhansk

Csütörtök este az Álmok Színházában folytatódik a Manchester United számára az Európa-liga. A második körben a Vörös Ördögök ellenfele pedig az ukrán Zorya csapata lesz.


Nem kezdõdött jól az európai kupaszereplés Jose Mourinho csapata számára, miután az Európa-liga csoportkörének elsõ fordulójában 1-0 arányban vereséget szenvedtek a Feyenoord csapatától idegenben. A feladat tehát adott, a cél pedig nem lehet más, mint a három pont begyûjtése csütörtök este az Old Traffordon. Az ukránok számára sem úgy kezdõdött a csoportkör, ahogy azt szerették volna, mivel hazai pályán csupán egy 1-1-es döntetlent tudtak játszani a török Fenerbahce csapatával.

 

A legutóbbi Európa-liga mérkõzés óta eltelt idõben a Zorya két gyõzelmet tudhat a háta mögött, a United pedig két gyõzelmet és egy vereséget is jegyez, ám az utolsó két mérkõzésen mutatott forma alapján az ukránok sem jelenthetnek nagy falatot a házigazdák számára.

 

Sérültek terén az ukránok állnak jobban, mivel nincs sérült a csapatukban, míg lehetséges, hogy Jose Mourinhonak négy játékosát is nélkülöznie kell a találkozón.

 

Akik hiányozhatnak:

United: Jones (térdsérülés), Martial, Shaw és Mkhitaryan (mindhárom játékos esetében lehetséges, hogy pályára lépnek)

Zorya: nincs sérültrõl információ

 

Érdekességek:

  • A United még sosem játszott a Zorya csapata ellen.
  • A Zorya csapata mindössze a harmadik ukrán csapat, amely pályára lép a Manchester United ellen. Ugyanezt eddig csak a Dynamo Kiev és a Shakhtar Donetsk mondhatta el magáról.
  • A Vörös Ördögök eddig összesen hat alkalommal találkoztak az európai porondon ukrán csapattal és négy gyõzelem mellett két döntetlent értek el ellenük.
  • A Zorya csapata elmúlt 11 európai kupameccsén 10 gólt szerzett (beleértve a selejtezõket is), összesen pedig 20 gólt jegyeznek, ami 1,8-as átlag mérkõzésenként.
  • A United legutóbbi 11 nemzetközi kupameccsén, melyet az Álmok Színházában játszott veretlen. Nyolc gyõzelem és három döntetlen a csapat mérlege.
  • A Vörös Ördögök legutóbbi nyolc Európa-liga mérkõzésükbõl hatszor vereséget szenvedtek. Emellett csupán egy gyõzelmet és egy döntetlent tudnak felmutatni a házigazdák.
  • A United 2015 novembere óta minden európai kupameccsén kapott gólt. Legutóbbi kapott gól nélküli mérkõzés pedig a PSV ellen elért 0-0. Ez azt jelenti, hogy jelenleg zsinórban hat mérkõzésen gólt kaptak a nemzetközi porondon, a leghosszabb ilyen sorozata pedig kilenc mérkõzésbõl állt a Unitednek, amikor nem tudták meccseiket kapott gól nélkül lehozni.
  • Jose Mourinho utoljára két mérkõzést az európai porondon 2008 decemberében veszített el az Inter csapatával, ám így is továbbjutottak a csoportjukból a második helyen.

 

A Zorya rekordjai a nemzetközi porondon (UEFA kupasorozatok):

  • Legnagyobb arányú hazai gyõzelem 3-0 a Charleroi SC ellen 2015. 08. 06-án az Európa-liga harmadik selejtezõkörének visszavágóján.
  • Legnagyobb arányú vendég gyõzelem 0-3 a KF Laci csapata ellen 2014. 07. 10-én az Európa-liga második selejtezõkörének elsõ mérkõzésén.
  • Legnagyobb arányú hazai vereség 0-1 két alkalommal is, egyszer a Legia Warszawa ellen 2015. 08. 20-án (Európa-liga play-off elsõ mérkõzés), illetve a Spartak Trnava ellen 1973. 11. 07-én (BEK második forduló visszavágó). 
  • Legnagyobb arányú vendég vereség 4-3 a Feyenoord ellen 2014. 08. 21-én (Európa-liga play-off második forduló) és 3-2 Legia Warszawa ellen 2015. 08. 27-én (Európa-liga play-off második forduló).

 

A csapatok formája legutóbbi öt mérkõzésük alapján:

United: V, V, V, GY, GY

Zorya: V, D, D, GY, GY

 

A United legjobb góllövõi:

Ibrahimovic 5 gól, Rashford 4 gól, Mata 2 gól

 

Európa-liga 2. csoportkör

Manchester United - Zorya Luhansk

Old Trafford, 2016. 09. 29. 21:05

 

A mérkõzés játékvezetõje:

Orel Grinfeld (ISR)

 

A United várható kezdõcsapata: 

De Gea, Blind, Smalling, Bailly, Valencia, Pogba, Herrera, Rashford, Mata, Lingard, Rooney(c)

 

Fanatics tipp: 2-0

 

A mérkõzést élõben nézhetitek a Fanatics TV stremajein, illetve az RTL 2-n.

 

 


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!