Mata megtalálta helyét

Jose Mourinho szerint Juan Mata a Manchester Unitednél talált egy 'nagyon jó természetes élõhelyet' ahhoz, hogy képességei kijöjjenek.


A portugál menedzsert megkérdezték arról, milyen volt Matával együtt dolgozni a Chelsea-nél és milyen most a Unitednél, milyen a két játékstílus és azokhoz miként illett a spanyol középpályás. Mourinho válaszában elmondta, Mata tökéletesen illeszkedik a Vörös Ördögökhöz.

 

"Nagy különbségek vannak" - nyilatkozta a menedzser a holnapi Európa-liga mérkõzés elõtti sajtótájékoztatóján. "A Man Unitednél nincs olyan játékosom, akivel átmeneti focit tudnék játszani, mint fõ célt. Nem vagyunk annyira fiziálisan erõsek és kompaktok, mint amilyenek a Chelsea-vel voltunk védekezésben, mikor 2014/15-ben megnyertük a bajnoki címet."

 

 

"Mi egy folyamat elején vagyunk, de más az a foci, amit itt játszani akarunk és azt gondolom, ez nagyon alkalmas Mata tulajdonságai mellé. Szükségünk van olyan játékosokra, akik ilyen képességekkel bírnak, úgyhogy egy nagyon jó, természetes közeget talált a játékához."

 

"A fociról való elképzelésem a Chelsea-nél és a célkitûzésem a Chelsea-nél egy dolog, de az, amit a Uniteddel akarok játszani, a csapatom profilja és amit akarok tenni a klubbal, az egy teljesen más szituáció. Úgyhogy azt gondolom, a Chelsea-nél lévõ projektem esetében Juan egy jó játékos volt, a Man Unitednél lévõ projektemben pedig egy nagyon jó játékos."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!