Mata: Elõnyt kell kovácsolnunk Zlatanból

Juan Mata, azt követõen, hogy meglõtte szezonbeli hatodik gólját, elárulta, a Manchester United játékosai keményen dolgoznak Zlatan Ibrahimovic erõsségeinek kiaknázásán.


A svéd csatár szerezte a Zorya Luhansk elleni Európa-liga csoportmérkõzés egyetlen gólját az Old Traffordon, amikor Wayne Rooney rosszul eltalált labdáját közelrõl fejelte a vendégek kapujába.

 

Ibrahimovic, aki hétfõn ünnepli 35. születésnapját, a klub színeiben lejátszott 10 mérkõzése során bizonyította, hogy nagyon hatékonyan eltudja látni az erõcsatár feladatait a csapatban. Azonban csapattársa, Mata úgy érzi, jobban is kihasználhatnák a nyári igazolásban rejlõ lehetõségeket, különösen arra a helyzetre való tekintettel, amikor a hórihorgas támadó visszább lép a pályán.

 

"Tudjuk, hogy amikor Zlatan csatárként játszik, akkor nagyszerû passzokra és asszisztokra számíthatunk tõle" - mondta csütörtökön este a spanyol középpályás a MUTV-nek.

 

"Be kell futnunk mögé, mert szükségünk van mélységre a játékunkban. Ezt próbáltuk az elsõ és a második félidõben is elérni. Rengeteget tesz hozzá a csapat játékához csatárként, de akkor is hihetetlenül sokat dolgozik, mikor egészen a középpályáig húzódik vissza. Ebbõl pedig elõnyt kell kovácsolnunk."

 

 

José Mourinho négy helyen is megváltoztatta kezdõcsapata összetételét a Zorya elleni mérkõzésre, érdekes módon támadószekciójának összetétele - Lingard, Mata, Rashford, Ibrahimovic - azonban nem változott ahhoz képest, ahogy felálltak múlt szombaton a Leicester City ellen.

 

Ezek a játékosok ugyanis képesek szabadon változtatni egymás között pozíciójukat, Mata pedig elismeréssel beszélt errõl az olajozottságról.

 

"Igen, jól éreztem magamat, élveztem, hogy ma este a pályán lehetek" - tette hozzá.

 

"Jó ilyen játékosokkal együtt játszani, emellett Paul Pogba elõre húzódva szintén képes a gyors futballra. Erre törekedtünk, mert ezzel a csapattal így tudunk játszani és ezzel lehetünk sikeresek."

 

Különösen fontosnak bizonyult a Zorya kis arányú legyõzése a Feyenoordtól elszenvedett elsõ fordulós vereséget követõen, Mata azonban most már a vasárnapi Stoke City elleni összecsapásra fókuszál, amely sorozatban a harmadik hazai mérkõzésük lesz.

 

"Kulcsfontosságú gyõzelmet arattunk."

 

"A hollandiai vereséget követõen ma gyõznünk kellett, és most már a Stoke City elleni vasárnapra meccsre tekinthetünk elõre. Egy rossz hetet követõen tudtuk, hogy sorozatban három meccsünk lesz az Old Traffordon. Az elsõ kettõt sikerült megnyernünk, és most minden erõnkkel azon leszünk, hogy a harmadikon is gyõzzünk a válogatott szünetet megelõzõen."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!