McNair: Mourinho nem akarta a távozásomat

Paddy McNair elárulta, a nyáron annak ellenére hagyta el a Manchester Unitedet, hogy José Mourinho csak kölcsön akarta adni.


A klub akadémiáján nevelkedõ 21 éves játékos Sunderlandbe tette át székhelyét a nyár folyamán, azután, hogy Louis van Gaal irányításával 27 mérkõzésen szerepelhetett a Manchester United felnõtt csapatában. Pedig még a klub nyári felkészülési túrájára is elutazott júliusban Kínába, visszatérésükkor Mourinho azonban közölte vele, szeretné ha kölcsön adhatná.

 

McNair azonban ehelyett meggyõzte a portugált, véglegesen távozhasson a Vörös Ördögöktõl, és északon folytathassa pályafutását.

 

"Elutaztam a csapat felkészülési túrájára, amely után beszéltem Mourinhoval, aki azt mondta, szeretné ha a következõ szezonban kölcsönben játszanék" - kezdte az észak-ír játékos.

 

"Gondolkodtam ezen az Európa-bajnokság ideje alatt, és a felkészülési túra során is, de igazán soha nem tudtam meggyõzni magamat arról, hogy kölcsönbe menjek. Eltökélt voltam, hogy véglegesen váltsak. Néhány héten keresztül beszéltem errõl Mourinhoval mire végül megtudtam gyõzni, hogy kölcsönadás helyett véglegesen távozhassak."

 

"Rengeteg játékost láttam, aki kölcsönbe került, majd nem játszott. Ilyenkor soha nem leszel az õ játékosuk; ez csak egy kölcsön. Én pedig a Sunderlandhez akartam igazolni és a Premier League-ben játszani hétrõl-hétre, csak ez járt a fejemben. Nincs bennem megbánás."

 

 

McNair arról is beszélt, Van Gaal rossz pozícióban játszatta, a holland ugyanis szinte kivétel nélkül a védelem közepén számított rá az Old Traffordon, míg a Fekete Macskáknál mostanra a középpályán szerepel és nyújt jó teljesítményt.

 

"Nem vagyok védõ, soha nem is voltam az" - tette hozzá.

 

"Néhányszor kényszerbõl játszottam ott. Aztán jött Van Gaal, aki ott kezdett el játszatni, aminek alapvetõen örültem, mert bekerülhettem a felnõtt csapatba, de a fejemben közben mindig az járt, 'nem ez az én posztom, én középpályás vagyok'."

 

"Azóta már nem játszom a védelemben, és elõtte évekig nem is játszottam ott. Sokszor olvasom, hogy az emberek védõnek tartanak; én azonban klub- és válogatott szinten is a középpályán szerepelek."


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!