Villas-Boas: Elvakultan kedveltem Mourinhot

A Chelsea korábbi menedzsere, Andres Villas-Boas "szerelmes" volt Jose Mourinhoba, amíg meg nem ismerte rossz oldalát.


Villas-Boas volt Mourinho asszisztense a Portonál és a Chelsea-nél is, majd elsõ klubja menedzserként a portugál Academica volt mielõtt vezetõedzõként irányította volna a Chelsea-t és városi riválisát, a Tottenhamet.

Noha Mourinho inspirálta Villas-Boast, hogy menedzseri karrierbe kezdjen, a korábbi Zenit Szentpétervár edzõ felfedte, az Inter Milánnál töltött idõszakuk során döntött úgy Mourinhoval történõ vitáik után, hogy menedzsernek áll.

"Ha a tapasztalatszerzésembõl fakadó pillanatokat nézzük, a Joséval töltött idõ életem legjobbja volt. Nagyon sok dolgot tanulhattam meg és a vele való munka egy egész más szintre emel téged" - mondta Villas-Boas az ASPIRE4SPORT-nak és az Aspire Academy Global Summitnak Amsterdamban.

 

 

 


"Szerelmes leszel belé és a példaképeddé válik. Olyan akartam lenni, mint õ, mindent tudni akartam, amit õ is, és befogadni minden tõle származó információt."

"Aztán felfedezed Jose rosszabbik oldalát, és ekkor változnak meg a dolgok, rájössz, hogy valaki elvakított. Megvan benne az a lenyûgözõ képesség, hogy képes mindenkibõl a legjobbat kihozni, ami jó és rossz következményekkel is járhat."

"Számomra az volt a következmény, hogy a viták és az egyet nem értés okán elkezdtem menedzseri karrierem."

Villas-Boas követte Mourinho lépteit, 2011-ben a Portoból a Chelsea-hez került, és miután a Stamford Bridge-n nem volt képes sikert elérni, a városi rivális Tottenham alkalmazta õt 2012-ben.
 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!