Deco figyelmeztette a United játékosait

A Chelsea korábbi középpályása, Deco szerint a Manchester United játékosainak meg kell tanulniuk kezelni Jose Mourinho nyilvános kritikáit.


Mourinho karrierje jól kezdõdött az Old Traffordon - elsõ négy tétmérkõzésüket megnyerték - majd hirtelen a padlón találták magukat, miután sorozatban három vereség következett a Manchester City, a Feyenoord és a Watford ellen.

A nyári igazolás Henrikh Mkhitaryan és Jesse Lingard félidei cseréje a City elleni városi derbin a nyilvánosság elõtt is rányomta bélyegét Mourinho elsõ vereségére United menedzserként.

Luke Shaw-t Mourinho személyesen is kiemelte, miután a Vicarage Roadon elszenvedett vereség a Watford együttesétõl azon a héten már sorozatban a harmadik vesztes találkozó volt.

Azonban a korábbi portugál válogatott Deco, aki Mourinho irányítása alatt Bajnokok Ligáját nyert a Portoval, hiszi, hogy a kritika egy bizonyos szintje része egy "nagy klub" életének.

 

 

 


"Ha egy olyan klubban játszol, mint a Chelsea, United, Barcelona, Madrid - a nagy klubok - készen kell állnod, hogy legjobb teljesítményed tudd nyújtani" - mondta Deco.

"Ha magas szinten akarsz szerepelni, képes kell, hogy legyél minden helyzettel megbírkózni."

A menedzseri stílus, mely sok sikert hozott már eddig Mourinho konyhájára, a tavalyi szezonban kissé berozsdásodott a tavaly címvédõ Chelsea irányításakor.

Mourinho számos sztárjátékost kiemelt, amikor nem az elvárásainak megfelelõen történtek a dolgok a Stamford Bridge-n, különösen Eden Hazardot találta meg, a csereként beálló Nemanja Maticot pedig a Southampton 3-1-es sikere során lecserélte.

 

 

 


Deco, aki maga is kivívta olykor Mourinho haragját, ragaszkodott hozzá, hogy hosszútávon ez a fajta bánásmód jót tesz a játékosoknak.

"Nem szeretem, ha az edzõ kritizál engem, de õ jobban tudja nálunk, és olykor ezt azért teszi, hogy valami mást adjon, nem pedig nyomás alá akarja helyezni játékosait" - mondta Deco a Star Sixes futballtorna alkalmával, melyet a Stamford Bridge-n rendeztek meg.

"Jobban tudja a dolgokat, mint mi, minden nap velük van és természetesen a játékosok nem szeretik ezt, de olykor mûködik."

"Olykor a Portoban is ugyanezt tette nyilvánosan. Ez része az õ munkájának, tudja, hogy olykor a játékosok véleménye különbözõ is lehet. Ha veszítesz és nem játszol elég jól, fejlõdnöd kell."

"Függetlenül attól, hogy az edzõ a médiának vagy az öltözõben mondja, ugyanaz a helyzet, ha a csapat nem játszik elég jól, mindenki tudja, hogy jobban kell teljesíteniük."


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!