Lingard csapattársait méltatta

Jesse Lingard támogatja barátját és csapattársát, Marcus Rashfordot annak érdekében, hogy az angol válogatottban is tündököljön.


Rashford emlékezetes módon robbant be a köztudatba, amikor februárban duplázott a Midtjylland ellen. A fiatal csatár azóta sem nézett vissza, sõt, fontos szerepet játszott abban, hogy a Manchester United megnyerte az FA-kupát, majd Anglia legfiatalabb játékosává vált, aki megfordult Európa-bajnokságon.

 

Miután az idei szezonban nyolc meccsen négyszer volt eredményes klubcsapatában - és triplázott egy U21-es válogatott mérkõzésen - esélyes, hogy szombat este, a máltai nemzeti csapat elleni összecsapáson kezdõként szerepelhet a csatár. Nem csoda hát, hogy Lingard annyira bízik Marcusban.

 

"Még nem láttam õt idegesnek" - jelentette ki Jesse a meccs elõtti sajtótájékoztatón. "Imádja a focit, még fiatal és nagyon jól alakulnak jelenleg a dolgok számára, remélhetõleg továbbra is így lesz."

 

"A bemutatkozása óta eltelt hónapok alatt sokkal érettebbé vált. Rengeteg tapasztalatot szerzett válogatott szinten, valamint a Premier League-ben és más sorozatokban."

 

"Szépen jött idáig, de ne feledjük, hogy még fiatal - még nõni fog, meg kell várni, utána mit csinál."

 

Ausztrália ellen betalált Rashford, ám az egy barátságos mérkõzés volt. Tétmeccsen szerzett elsõ válogatott góljára még várni kell, de Lingard így folytatta errõl: "Komoly dolog lenne számára, ha gólt szerezne."

 

 

"Önbizalma amúgy is magasan van, de ha szombaton betalálna, az még emelne rajta. De az elsõ és legfontosabb, hogy megnyerjük a találkozót. Az önbizalma nõni fog."

 

"Majd minden meccsen gólt szerzett vagy nyakig benne volt a gólban, szóval sokat tett klub szinten és remélhetõleg ezt fogja folytatni."

 

Lingardot a közelmúltban formája miatt kritizált Wayne Rooney-ról is kérdezték, aki szenvedélyes válaszában arról beszélt, hogy a csapatkapitány hamarosan visszavág a kritikusainak.

 

"A pályán és a pálya mellett is nagyon profi volt, és felnézünk rá. Eltökélt, hogy visszatérjen remek formájához, reméljük képes erre."

 

"Úgy vélem, nagyon elszánt. Annak ellenére, hogy nem játszott olyan sokat klub szinten, még mindig mögöttünk áll. Csapatkapitány maradt itt, ami jó dolog és ez az önbizalmának is jót tesz. Régóta ismerem Wayne-t, nagyon elszánt a játék iránt. Imádja a focit, ami nem is változott."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!