Pool-United: Jose izgatott a rivalizálás miatt

Az izgatott Jose Mourinho olyan csatákhoz hasonlította a United és a Liverpool rivalizálását, mint a Real Madrid-Barcelona ütközetek, a milánói derbik vagy épp a Porto és a Benfica összecsapásai.


A United menedzserének mindhárom csatából kijutott, miközben Spanyolországban, Olaszországban vagy Portugáliában fényesítette pályafutását. Mourinho jelenleg arra készül, hogy új csapatával az Anfieldre látogasson hétfõ este, amikor a labdarúgást szeretõk tekintete a Mersey-partjára szegezõdik majd.

 

A két legeredményesebb angol klub csatái mindig izzó légkört generálnak és a portugál szakember nagyon izgatott már miatta.

 

"Nagyon várom már, igen" - nyilatkozta Mourinho a mai sajtótájékoztatóján. "`Mindig szeretek az Anfielden játszani. Nyertem is és vesztettem is el nagy meccseket ott, így nem mondhatom azt, hogy szeretek oda menni és mindig sikeres voltam ott, mert ez nem igaz. A hangulat és a mérkõzések karakterei miatt szeretek ott játszani."

 

"Azáltal, hogy a Manchester United menedzsere vagyok, valamivel többet jelent ez. Nem tudom összehasonlítani a korábbi klubjaim Liverpool elleni meccseit a United és a Liverpool közötti rangadókkal. Ez egy nagy meccs, talán a Real-Barca, az Inter-Milan vagy esetleg a Porto és a Benfica közötti csatákhoz lehet hasonló."

 

 

Természetesen Mourinho járt már az Anfielden korábban, amikor még a Chelsea-t vezette. A liverpooli drukkerek sokszor fújolták õt, ezzel is próbálva segíteni csapatuknak. Amikor arról kérdezték, hasonló fogadtatásra számít-e, a portugál így felelt:

 

"Nem változik semmi. A saját játékomat fogom játszani, végzem a munkám és élvezem azt, mint normális esetben teszem. Úgy gondolom, hogy a szurkolók is azért mennek ki, hogy élvezzék azt, amit látnak, támogassák csapatukat és az ellenféllel szemben negatívak legyenek, kemény légkört hozzanak létre számára a biztonság és a tisztelet határain belül. Szerintem ez történik majd."

 

Tegnap a két klub közös közleményben kérte szurkolóit, hogy tartózkodjanak a sértõ magatartástól. Mourinho csakis támogatni tudja ezt, hiszen úgy véli, a két klub megélt tragédiái miatt soha nem szabad tiszteletlenül viselkedni a másik táborral szemben.

 

"Van néhány "focis tragédiánk" - amikor mondjuk elbuksz egy nagy mérkõzést vagy egy játékos hatalmas hibát vét - ezeken a másik fél szórakozik" - mondta a menedzser. " De az emberi tragédia sokkal komolyabb, amit nem szabad felhasználni a pályák mellett. Az ilyen tragédiákat tiszteletben kell tartani, úgyhogy igazán szomorú lenne, ha egy ilyen nagy összecsapáson errõl kellene beszélni."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!