Mourinho: Értelmetlen Rashfordot kivinni az U21-es EB-re

Jose Mourinho elmondta, "nincs értelme" jövõ nyáron Marcus Rashfordnak az U21-es Európa-bajnokságon szerepelni Anglia színeiben, amennyiben sikerül állandó helyet bérelnie magának a felnõtt keretben.


Jelentések szerint az angol szövetség mindenképpen szeretné elvinni a Lengyelországban megrendezésre kerülõ korosztályos Európa-bajnokságra Marcus Rashfordot, függetlenül a felnõtt csapatban való fejlõdésétõl.

A Manchester United 18 éves csatárának 5 felnõtt válogatottbeli mérkõzése van eddig, és májusban kezdõként debütálva gólt is szerzett.

Eddigi egyetlen U21-es angol válogatott szereplése most szeptemberben történt, mely találkozón mesterhármast jegyzett, majd visszatért a felnõtt kerethez a Málta és Szlovénia elleni világbajnoki selejtezõkre októberben.

 

 

 


Amikor a klub álláspontjáról kérdezték, Mourinho így felelt: "Október közepén vagyunk, és az Európa-bajnokság csak a nyáron lesz."

"Úgy gondolom meg kell várjuk, hogy mi történik addig. Hiszen ha a játékos állandó szereplõje lesz az 'A' csapatnak, ha így hívjuk, és ott megszilárdítja a helyét, majd azt mondani, hogy 'fontos fejlõdése szempontjából az U21-ben szerepelni', annak nincs értelme."

"Ugyanez a helyzet a klubnál is, hiszen állandó kezdõ, aztán hirtelen úgy döntenénk, hogy a tartalékcsapatban szerepeltetjük, mert valakit meg akarunk verni és segíteni tud benne."

"Meg kell nézzük, mi történik majd. Ha õ egy U21-es játékos a nemzeti csapatban, akkor U21-es, és nincs mirõl beszélni."

"Azonban ha állandó szereplõje lesz [az ideiglenes angol szövetségi-kapigány] Gareth Southgate keretének az elsõ csapatnál, akkor ez már beszédtéma, hiszen nem szeretnénk ellentmondásokat."
 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!