Mourinho: Sosem fogom eladni Rooneyt

A Manchester United menedzsere, Jose Mourinho elmondta, úgy gondolja sosem jön el az a pillanat, amikor úgy érzi, kénytelen lesz eladni Wayne Rooneyt.


Rooney Louis van Gaal leváltása óta Jose Mourinho irányítása alatt megjárta a kezdõcsapatot és a kispadot is, miután utolsó három Premier League találkozóján egyaránt a kispadról szállt be a mérkõzésbe.

Mourinho azonban úgy gondolja, Rooney a United nagysága, miután több, mint 500 mérkõzés és közel 250 gól áll a neve mellett a klubnál, ami azt jelenti, a játékos fogja eldönteni, mikor ér véget karrierje az Old Traffordon.

A Sky Sports News HQ megkérdezte Mourinhotól, lesz-e valaha olyan könyörtelen, hogy eladja a 30 éves játékost: "Nem, soha."

"Sosem fogom meghozni ezt a döntést. Egy ilyen státuszú játékos, mint õ, egy, a klubnál ilyen történelemmel rendelkezõ játékos sosem fog eljutni arra a pontra, hogy a menedzser vagy a klub ezt a döntést hozná számára."

"Letettem õt [Rooney] sorozatban három mérkõzés erejéig a kispadra. Ez kemény volt mindkettõnknek, ez jelenti a könyörtelenséget, hogy a fejemben a csapat érdekét helyezzem a játékos érdeke, presztizse, státusza elé. Ebben az esetben ráadásul egy legendáról beszélünk. Úgy letenni a padra õt, hogy tudod, milyen számokkal rendelkezik klub és válogatott szinten, kemény."

"De mint ahogy mondtuk is korábban, ez egy olyan iparág, ahol a vezérek néha korrekt módon, néha pedig nem korrekt módon döntenek, de az én fejemben az általunk hozott döntések a csapat javát szolgálják."

 

 

 


Mourinho szerint Rooney agóniája az elmúlt években tapasztalt folyamatos pozícióváltásokra vezethetõ vissza, és megismételte abbéli meggyõzõdését, hogy a United és angol válogatott csapatkapitányának minél elõrébb tolva kell szerepelnie.

Rooney ahogy az évek teltek és egyre idõsebb lett, és az egymást követõ angol válogatott szövetségi-kapitányok döntése értelmében is egyre mélyebben kezdett játszani, akik sokszor játszatták õt visszavont középpályásként, sõt, olykor védekezõ középpályás szerepkörben is.

"Úgy gondolom, hogy ez kis kétséget teremtett számára a pozícióját, jövõjét tekintve és úgy gondolom, hogy a játékosoknak, különösen amikor a bizalmuk kissé visszaesik, fejben tisztának kell lenniük."

"Nem tud csak úgy hatosból kilencesbe, kilencesbõl tízesbe vagy kilencesbõl hatosba váltani folyamatosan. Számomra õ egy támadó játékos. Hogy nálam milyen a támadójátékos? Õt tekintve kilences vagy tízes."

"Hatost játszani a középpályán nálan nem fog, csak akkor, ha szükségünk lesz rá, vagy amíg arra nem kérjük, de én szeretném, ha velem tökéletes tiszta ötleteket kapna. Õ egy másodlagos csatár, a támadó mögött játszik, vagy támadóként. Úgy gondolom, hogy ez írja le jól Wayne Rooney-t."

 

 

 


Mourinho igyekezett azt is cáfolni, hogy Rooney karrierje hanyatlóban lenne, és biztos benne, hogy a klubjában és hazája válogatottjában is magas szintû teljesítménnyel tér majd vissza.

"Úgy gondolom, hogy a sikeréért játszik. Nagyon sok sikerélménye volt karriereje során. Olyan magas mércét állított fel, hogy az emberek valószínûleg úgy vélekednek, minden meccsen, minden héten, minden hónapban és minden évben ugyanazon a szinten kell teljesítsen. Számomra ez egy probléma."

"Úgy gondolom, hogy ebben az országban ez mindenkivel elõfordul, ilyen a természetetek, felépítetek embereket, aztán megölitek õket, majd újra felépítitek õket és újra elpusztítjátok õket! Úgy gondolom, hogy ez az üzlet természete, különösen a futballé."

 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!