Rooney továbbra is szerepel Southgate terveiben

Gareth Southgate elárulta, hogy továbbra is behívja Wayne Rooney-t az angol válogatottba, annak ellenére is, ha a csatár továbbra is a kispadon marad Manchesterben.


Rooney a vasárnap elszenvedett, Chelsea elleni 4-0-s vereséget sérülés miatt kihagyta, és a csapat elmúlt négy Premier League mérkõzésén egy alkalommal sem volt a kezdõ tizenegy tagja, miután klubjában és a válogatottban ebben a szezonban mindeddig csak egy találatnál jár. Egyelõre nem lehet tudni, hogy a Ligakupában visszatérhet-e a Mancester City ellen szerda este.

A 31 éves játékos a múlt hónapban lejátszott, Szlovénia elleni világbajnoki selejtezõmérkõzésen is a kispadon kezdte a találkozót és csak a 73. percben cserélte õt be Southgate.

Southgate ideiglenes, négy mérkõzésig tartó szövetségi-kapitányi teendõje a Skócia elleni világbajnoki selejtezõmérkõzéssel és a spanyolok elleni barátságos találkozóval végzõdik majd novemberben, és elmondta, Rooney majdnem biztosan tagja lesz keretének.

 

 

 


"Õ az angol válogatott kapitánya és noha Szlovénia ellen nem szerepelt a kezdõcsapatban, számomra õ egy rendkívül befolyásos személye a csoportunknak és ez nem fog változni" - mondta Southgate.

"Majd meglátjuk a forgatókönyvet, de úgy gondolom, hogy vezéri képessége a velünk töltött 10 nap alatt beragyogta a csapatot. Ezt elsõ kézbõl nem tapasztalhattam meg, viszont azt tudom, hogy mérhetetlenül lenyûgözõ volt."

"Látom, hogy a többi játékos szemében mit is jelent õ és környezetére ható pozitív hatást is. Ha nem ez lenne a helyzet, nem mondanám ezeket."

"Az edzõtábor óta nem beszéltem vele, de mindig tudom, hogy a játékosok a klubjukhoz visszatérve mérkõzéssorozatokat játszanak, késõbb beszélni fogok vele és a többiekkel."


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!