Mourinho: Pogbának idõre van szüksége

Jose Mourinho szerint Paul Pogbának idõre van szüksége, hogy ismét fel tudja venni az angol futball ritmusát.


A francia válogatott játékos világrekord 89 millió font ellenében tért vissza a Unitedhez négy évvel azt követõen, hogy Torinóba szerzõdött a Vörös Ördögöktõl.

Pogbát az elmúlt idõben sok kritika érte a szezonban nyújtott eddigi, halovány teljesítménye miatt, sokan pedig azt is megkérdõjelezték, vajon a megfelelõ pozícióban szerepel-e, azonban Mourinho megvédte a 23 éves középpályást.

A United menedzsere szerint a probléma forrása nem a sokoldalú Pogba pozíciója vagy az általa bevezetett taktikai felállásé, sokkal inkább lehet az a gond, hogy a világ legdrágább játékosának nehéz alkalmazkodnia az angol futballstílushoz.

"Nagyon sok pozícióban képes játszani" - mondta Mourinho a Sky Sports-nak adott, szerda esti, Manchester City elleni Ligakupa mérkõzést megelõzõ exkluzív interjúban.

"Nem az általa játszott poszttal van a gond. Nem is felállásunk okozza a problémát. Az én nézõpontom szerint egy játékosnak nagyon nehéz úgy játszania, ha más futballkultúrából érkezik, és idõre van szüksége, hogy visszatérjen legjobbjához, különösen igaz ez a középpályásokra. Én ebben látom a probléma forrását."

Mourinho támogatja Pogbát - aki a nyáron öt éves szerzõdést írt alá a Uniteddel -, hogy idõvel elérje teljesítménye csúcsát, és állítása szerint a fiatal francia mérkõzésrõl mérkõzésre javuló tendenciát mutat.

 

 

 


A portugál menedzser ugyanakkor türelmet kér játékosához, aki Juventusban eltöltött négy éve alatt 178 mérkõzésen 34 gólt szerzett.

"Az a véleményem, hogy nagyon nehéz játszani különbözõ bajnokságokban és alkalmazkodni hozzájuk, de õ egy fenomenális játékos" - mondta. "Hihetetlen potenciállal rendelkezik. Hosszú évei vannak még játékának fejlesztésére, szóval ez az elvárás és beruházás a klub részérõl ezeken alapszik - egy szuper játékos a következõ hét vagy nyolc évre."

Pogba ugyan eddig még csak egyszer talált be a Premier League idei idényében, Mourinho elmondta, hogy õ és a United tudták, hogy még nem egy kész játékost vásárolnak meg, amikor visszacsábították Pault a klubhoz.

"Egyre csak jobb és jobb és jobb lesz minden tekintetben" - mondta Mourinho. "Ez az elvárásunk. Nem számítottunk arra, hogy Pogba érkezése után már másnap lélegzetelállító lesz. Viszont ugyanakkor másik részrõl olyan magas bizalmat fektetünk belé, hogy azzal ezt az érzést sugalljuk irányába."

"Õ is egy nagyon magabiztos srác, szóval teljesen jól kezeljük a kritikákat, ha esetleg szeretnél kritizálni, tudjuk, hogy mi is az."

Még távolabb tekintve, Mourinho úgy véli Pogbában megvan az a tulajdonság, hogy akár teljesen hátravonva, középhátvédként is képes legyen szerepelni.

"Õ egy top játékos, és úgy gondolom, hogy fenomenális középhátvéd is lehetne akár" - mondta. "A gyorsasága, és ahogy a levegõben játszik, továbbá a hatalmas termete melletti agilitásával középhátvédként nagyon jól tudná kihozni a labdákat, fenomenális középhátvéd lenne."


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!