Leon Osman: Rooney egy nap visszatérhet az Evertonba

Az Everton korábbi középpályása hiszi, hogy a Manchester United csatára, Wayne Rooney talán egy nap visszatér a Goodison Parkba.


Rooney az Evertonban kezdte karrierjét, ahova mindössze 9 évesen csatlakozott már, mielõtt 2002 augusztusában megejthette felnõtt csapatos debütálását.

Két hónappal késõbb, 17. születésnapja elõtt négy nappal a csatár hirtelen elõtérbe került miután egy lenyûgözõ utolsó perces góllal véget vetett a bajnok Arsenal 30 meccses veretlenségi sorozatának.

A 2004-es Európa-bajnokságon Rooney lenyûgözõen teljesített, majd 25.6 millió font ellenében csatlakozott a Unitedhez, és azóta Sir Bobby Charlton mögött a klub örök góllövõlistáján a második helyet foglalja el.

Osman a Sky Sports-nak nyilatkozva elmondta, szerinte korábbi csapattársa nyitott lenne egy Evertonba való visszatérésre.

"A szezon vége felé megemlítette, hogy valószínûleg távozni fog" - mesélte Osman Rooney 14 évvel ezelõtti távozásának körülményeit.

"Fantasztikus két szezont töltött velünk, és ekkortájt az Evertonnak súlyos pénzügyi gondjai voltak, a United pedig kész volt kifizetni ezt a pénzt."

"Úgy gondolom, mindvégig tudtuk, hogy ennek az ügyletnek meg kell születnie. Kissé veszélybe került ez az átigazolás, amikor az Európa-bajnokságon eltörte a lábát, de az is csak késleltette a dolgot."

"Sajnáltuk, hogy elment tõlünk, õ volt akkoriban a legjobb játékosunk, de szerencsére a következõ szezonban sikerült hamar túllennünk rajta."

 

 

 

 


Annak ellenére, hogy nem rég Jose Mourinho kijelentette, sosem adná el Rooney-t, Osman - aki maga is elhagyta az Evertont a tavalyi szezon végén, amikor szerzõdése lejárt a klubbal - továbbra is reménykedik, hogy az angol válogatott csapatkapitányát még láthatja egy nap az Everton kék mezében.

"Nem lepne meg" - mondta. "Úgy gondolom az elmúlt szezonokban próbált áthidalni dolgokat és mindenki tudja, hogy a szíve mélyén õ evertonos."

"Biztos vagyok benne, hogy szeretne visszatérni és remélem, hogy így is lesz."

Leon Osman mellett az Everton menedzsere, Ronald Koeman is megszólalt Rooney ügyében, aki bevallotta, ha esélye nyílhatna rá, leigazolná a 31 éves csatárt.

"Õ egy nagyszerû játékos, még mindig nem fejezte be a karrierjét" - mondta. "Nem tudom pontosan, hogy mi a jelen helyzet. Ez nem az én problémám. Természetesen, ha Wayne Rooney, mint lehetõség felmerül az Evertonnál, azzal nagyon elégedett lennék."


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!