Beharangozó: Manchester United - Burnley

A Manchester United City elleni Ligakupa sikere után a Burnley együttesét fogadja a Premier League 10. fordulójában.


Wayne Rooney és Chris Smalling szereplésére van esély, azonban Eric Bailly és Phil Jones térdsérülés miatt ma biztosan nem lesznek pályán. 

Mourinho megerõsítette, hogy Mkhitaryan egészséges és elérhetõ a mai mérkõzésre, miután a City elleni keretbe nem került be, ugyanakkor elmondta, az örmény elõtt nagyon sok munka áll, hogy felvegye a Premier League ritmusát.

A Burnley-nél Gray ismét bevethetõ, míg George Boyd és Stephen Ward is várhatóan egészségesek lesznek Sean Dyche együttesében, azonban Steven Defour (térdín) bevethetõségérõl csak a mérkõzés elõtt döntenek.


Akik hiányozhatnak: 

United: Bailly(térd), Jones(térd), Chris Smalling (izom - talán bevethetõ), Anthony Martial (lábsérülés - talán bevethetõ)

Burnley: Steven Defour (térdín), George Boyd (hátsérülés - talán bevethetõ), Stephen Ward (térdsérülés - talán bevethetõ), Ashley Barnes (térdínsérülés - talán bevethetõ)


Érdekességek:

A United legutóbbi 12, Burnley elleni hazai bajnokiján nem kapott ki, legutóbb 1962 szeptemberében szenvedett vereséget odahaza a United mai ellenfelétõl (8 gyõzelem, 4 döntetlen).

A Burnley 2009-ben a két csapat elsõ Premier League találkozóján 1-0-ra nyert Robbie Blake góljával, azóta azonban nem sikerült legyõzniük a Vörös Ördögöket (1 döntetlen, 2 vereség).

Ha ma nyer a United, ez lesz 100. olyan gyõzelme, amelyet frissen feljutó együttesek ellen arat a Premier League-ben, jelenleg 143 ilyen mérkõzésbõl 99 gyõzelem, 30 döntetlen és 14 vereség a rekordjuk.

Az Old Traffordon a United csak egy mérkõzést veszített utóbbi 12 összecsapásából (9 gyõzelem, 2 döntetlen), minden mérkõzésen gólt szerzett a csapat (összesen 23-at) és ezen mérkõzések alatt csak nyolcat kapott.

Jose Mourinho utolsó 27 Premier League találkozójából 13-at elveszített (9 gyõzelem, 5 döntetlen), és mióta ez a sorozat fut, 119 mérkõzésébõl csupán 13-at veszített el.

Zlatan Ibrahimovic öt mérkõzés óta képtelen betalálni, melyre 2010 szeptembere óta nem volt példa. Ettõl csak az Interben, 2007 decemberében volt képes hosszabb ideig (hat mérkõzés) gólképtelen maradni.

A Burnley mérkõzésenként csak átlagosan kétszer találja el a kaput Premier League mérkõzésen idén, mely legalacsonyabb az elsõ osztályban. Idegenben három mérkõzés alatt három kaput eltaláló lövést tudtak csak felmutatni.


Egymás elleni mérleg:

Örökmérleg: 76 meccs, 33 United siker, 29 Burnley siker, 14 döntetlen, 127-116-os gólarány a United javára.

Premier League mérleg: 4 meccs, 2 United siker, 1 Burnley siker, 1 döntetlen.


A két csapat formája a legutóbbi öt Premier League mérkõzéseken:

United: V GY D D L

Burnley: V GY V V GY


A két csapat legeredményesebb játékosai:
 
United: Ibrahimovic 6 gól, Rashford 4 gól, Pogba 3 gól, Mata 3 gól
 
Burnley: Vokes 3 gól, Arfield 1 gól, Defour 1 gól


Premier League, 10. forduló
Manchester United - Burnley
Old Trafford, 2016. 10. 29. 16:00

Játékvezetõ: Mark Clattenburg


Lehetséges kezdõcsapatok:

United: De Gea - Valencia, Blind, Rojo, Shaw - Herrera, Pogba - Lingard, Mata, Rashford - Ibrahimovic

Burnley: Heaton - Lowton, Keane, Mee, Ward - Gudmundsson, Hendrick, Marney, Defour, Boyd - Vokes


ManUtdFanatics.hu tipp: 2-0


A találkozót magyar csatorna élõben NEM közvetíti, a FanaticsTV-n ÉLÕ-ben követhetõ a mérkõzés!
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!