Mata: Karaktert kell mutatnunk

Juan Mata a United Uncoverednek nyilatkozott közvetlen azután, hogy a Vörös Ördögök gépe megérkezett a Fenerbahce elleni EL-vereségrõl. Természetesen a spanyol egy sokkal jobb kimenetelben reménykedik a klub következõ kiruccanásán Dél-Wales-ben vasárnap.


Nyilvánvalóan örülsz a hónap játékosa címnek, de csapatjátékos vagy és sejthetõen bármely egyéni elismerést elcserélnél a csapat sikeréért. Mennyire fontos tehát, hogy jó eredményt érjünk el a Swansea ellen?

 

Szükségünk van rá, sõt, nyernünk kell. Amint mondtam, nagyon boldog vagyok a díj miatt; jól érzem magam a pályán, de én egy csapatjátékos vagyok és azt akarom, hogy meccseket nyerjünk, valamint továbbra is trófeákat akarok nyerni ezzel a klubbal. Félre kell tennünk az egyéni elismeréseket és egy társaságként, egy csapatként gondolkodni, megpróbálni úgy teljesíteni, hogy azzal képesek leszünk egy pár meccset nyerni egymás után, különösen a Premier League-ben, mert ott van arra leginkább szükségünk, hogy közelebb kerüljünk a tabella éléhez.

 

 

A Fenerbahce elleni eredmény csalódáskeltõ volt, de már korábban is volt benne részünk és vissza tudtunk belõle rázódni. Mekkora az ellenálló képesség és a karakter ebben a csapatban?

 

Személyiséget kell mutatnunk, fõleg, amikor nem élünk meg olyan jó pillanatokat és vereségeket szenvedünk el. Ezek után mindig nagyon nehéz napok következnek, amíg nem jön az újabb meccs, úgyhogy meg kell mutatnunk a kiállásunkat és jól kell játszanunk csapatként. Meg kell mutatnunk a szurkolóknak és mindenkinek, hogy minden meccset meg akarunk nyerni, emellett pedig szenvedélyt is kell mutatnunk a pályán. Persze ez mind szép és jó, hogy arról beszélünk mit kell csinálni, de a hely, ahol beszélni kell, az a pályán van.

 

 

 

 

Mennyire nehéz mérkõzés általánosságban a Swansea ellen idegenben játszani?

 

Nincs könnyû meccs a Premier League-ben, a Swansea pedig azért harcol, hogy elkerüljön a kiesési zónából, és amúgy is úgy gondolom, hogy jobb csapatuk van annál, mint amit a jelenlegi helyezésük sejtet. Mindig nehéz a Swansea-nál játszani, de a legjobbunkat igyekszünk nyújtani.

 

 

Betaláltál ellenük idegenben a tavalyi szezonban, de a meccs végül sajnos vereséggel zárult – mire emlékszel abból a meccsbõl és a gólodból?

 

Emlékszem, hogy mi szereztünk vezetést a gólommal még az elsõ félidõben, aztán volt egy nagyon rossz 10-20 percünk, amikor kétszer is betaláltak és elveszítettük a meccset. Tudjuk mik történhetnek az ilyen típusú meccseken, az elsõtõl az utolsó percig egységesnek kell maradnunk és megpróbálni jól védekezni és természetesen több gólt lõni, mint amennyit szerzünk az utóbbi meccseken.

 

 

A Swansea eddig bukdácsol és még mindig nem nyertek hazai környezetben ebben a szezonban. Mi a benyomásod eddig róluk és a mutatóikról az idei kiírásban?

 

Nem igazán szeretem a statisztikákat nézegetni mielõtt megérkezel egy meccsre, mert úgy is változnak! (Nevet) Számunkra nagyon fontos mérkõzésként kell kezelnünk, meccseket kell nyernünk a Premier League-ben és közelebb kell jussunk az éléhez, megszerezni a három pontot, aztán újabb három pontot. Mindezt pedig már vasárnap meg kell kezdenünk.

 

 

Végül, mennyire fontos, hogy gyõzelemmel utazzatok el a válogatott szünetre?

 

Nem könnyû, amikor egy gyenge eredmény miatt rossz szájízzel mész el a nemzeti csapatoddal 10 napra, úgyhogy remélhetõleg meg tudjuk szerezni a három pontot és a szünet alatt úgy gondolhatunk már a visszajövetelre és az Arsenal elleni meccsre, hogy a Swansea elleni a zsebünkben van.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!