Swansea City 1-3 Manchester United

A Manchester United elsõ félidei jó játékával elhozta a három pontot a Liberty Stadiumból.


A lelátóra számûzött Jose Mourinho több helyen is változtatott csapatán, egy újabb, még nem alkalmazott védõnégyessel állt ki a Swansea ellen.

 

Csupán 3 percet kellett várni, hogy nagy helyzetet lássunk. Wayne Rooney kapott remek labdát, óriási helyzetbe került, ám lövése centikkel elkerülte a kaput. Egy gyors gól jól jött volna a csapat számára.

 

Már az elsõ tíz percben látni lehetett, hogy a hazaiak borzasztó formában vannak és képtelenek komoly erõt alkotni. Labdaszerzésben is nagyon gyengén szerepeltek, így a Vörös Ördögök nagyon sok passzal játszottak és nem egyszer könnyedén eljutottak beadásokig, bár ezek nem sok veszélyt jelentettek.

 

Teljes nyugalommal fociztak a vendégek, akik a 15. percben Paul Pogba révén meg is szerezték a vezetést. A védelem röviden mentett, a kipattanót Pogba 19 méterrõl kapásból a bal felsõbe vágta. Szépségdíjas találat volt, 1-0 a Unitednek.

 

 

Két perccel késõbb Matteo Darmian beadását Marouane Fellaini lõtte el 11 méterrõl, ám nem talált kaput. 

 

A 21. percben megduplázta elõnyét Mourinho csapata. Rooney a bal szélen Zlatan Ibrahimovic-ot játszotta meg, aki egy csellel befelé tolta a játékszert, majd 20 méterrõl kilõtte a jobb alsó sarkot. Fabianski kapus - bár talán késõn látta meg a labdát - benne volt a gólban. 0-2

 

A kétgólos elõny tudatában sem állt le a manchesteri csapat és bõ félórányi játékot követõen Ibra ismét eredményes volt, góljával a Swansea gólaránya úgy leromlott, hogy visszaesett a tabella legaljára. Ez volt a svéd csatár pályafutásának 400. gólja klubcsapatainál.

 

 

A vendégek teljes mértékben kézben tartották a találkozót és bár ezúttal nem jött annyi lehetõség, mint a Burnley ellen, a helyzetkihasználás javulása meghozta az eredményt. 

 

Bár nem volt veszedelmesen nagy az iram, a Vörös Ördögök megérdemelten vezettek 3-0-ra a szünetben, a szurkolók pedig remélték, a csapat fordulás után sem áll le.

 

Bob Bradley cserékkel próbálta felrázni csapatát a második játékrészre, de sok változás nem történt a Swansea háza táján.

 

Csendesen csordogált a játék, a kapuk nem voltak veszélyben, ám egyórányi játék után kezdett felébredni a walesi gárda. Többször sikerült eljutniuk a kapuig - bár leginkább pontrúgásokkal tudtak operálni. Végül egy szabadrúgás után sikerült is bevenni David De Gea kapuját. Sigurdsson tekert jobbról kapu elé, van der Hoorn túlugrotta Pogbát és kapuba bólintott. Apró szépséghiba, amit a visszajátszás jól mutatott, a gólszerzõ lesen volt. Ezt azonban a játékvezetõ és segítõi nem vették észre, így szépített a Swansea.

 

Nem sokkal késõbb Rooney visszagurítását Mata lõtte el, de centikkel eltévesztette a célt, így nem tudta visszaállítani a háromgólos elõnyt.

 

Már 10 perc sem volt hátra, amikor Montero ívelt át a hosszúra Barrow-hoz, a szélsõ próbálkozását De Gea védte.

 

Az utolsó percekben Pogbáék már az idõvel játszadoztak és megtartották elõnyüket, fontos három pontot bezsebelve és a City-n, valamint a Tottenhamen és az Arsenalon is 2-2 pontot hozva.

 


Premier League, 11. forduló
Swansea City 1-3 Manchester United
Liberty Stadium

 

Vezette: Neil Swarbrick

 

Swansea: Fabianski - Rangel, v.d. Hoorn, Mawson, Kingsley - Routledge(Barrow 46.), Ki, Britton(Fer 70.), Sigurdsson - Borja, Llorente(Montero 46.)
Nem használt cserék: Nordfeldt; Naughton, Amat, Cork

 

United: De Gea - Young, Jones, Rojo, Darmian - Carrick, Fellaini - Mata(Lingard 81.), Pogba(Fosu-Mensah 93.), Rooney(Schneiderlin 89.) - Ibrahimovic
Nem használt cserék: Romero; Blind, Martial, Rashford

 

Gólszerzõ: v.d. Hoorn 69' illetve Pogba 15', Ibrahimovic 21', 33'

 

Sárga lap: Ibrahimovic, Mata

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!